Vilket vatten: cement: sandförhållande ger den starkaste morteln?

4

En typisk mortelblandning är 1 cement: 3 sand. Men vad är vattenförhållandet? Är det 0,5: 1: 3?

Skulle ett förhållande på 0,5: 1: 2 vara en starkare mortel?

Vår granne med granne har en hund som gräver som en proffs. Hunden klarar på något sätt att gräva under några delar av vårt nätverksnät och komma igenom. Så jag har tänkt på att fylla hålen med mortel.

Jag försökte tidigare fylla hålen med betong gjord med 0,5 vatten: 1 cement: 2 sand: 3 grus, men blandningen som jag lätt smultade ihop. Kan det vara för att jag köpte grus gjord av 0,5 tum stenar?

    
uppsättning Terrence 27.01.2013 15:31

7 svar

3

Ju mindre vatten desto bättre, till en punkt. Överskott av vatten kommer att försvaga mixen. Vid någon punkt i andra riktningen finns det inte tillräckligt med vatten för hydreringsprocessen (runt 0,25: 1 vatten: cement). Generellt sett, för att ha en fungerande blandning, kommer det att finnas tillräckligt med vatten för hydratisering. Använd så lite vatten som möjligt för att göra en fungerande blandning, runt 0,45: 1 är bra. Använd inte mortel för bulkfyllning, det är ett slöseri med cement. Gruset i betong är bara fyllmedel, vilket sparar cement.

Betongen du blandade är typ av standard DIY-förhållande, jag vet inte varför det inte fungerade. Medan 0,5 "grus är lite liten kan det inte vara orsaken till smuling. Kanske är cementet gammalt? Det kan ha absorberat tillräckligt fukt för att delvis hydratisera, men inte så mycket att det binds ihop.

    
svaret ges 28.01.2013 05:49
2

Det är praktiskt taget omöjligt att specificera andelen vatten i en betongblandning på grund av det brett utbud av fuktinnehåll i den använda sanden. När det gäller "gammalt" cementpulver - om det hålls helt och helt torrt fungerar det bra efter bokstavligen år . Den enda nackdelen med att använda gammal cement är att Chrom-tillsatsämnena ändras från relativt ofarliga till relativt skadliga. Enligt min åsikt om lämpliga försiktighetsåtgärder vidtas (t.ex. respiratorisk och hudskydd) bör detta inte vara ett problem. Bästa blandningen för att fylla dessa hål skulle vara 1: 4 volymförhållande cement till sand / ballastblandning (20 mm stenar i ballasten). Den totala mängden cement i varje hål måste vara minst 1 liter.

    
svaret ges 01.04.2015 20:38
1

Det korrekta blandningsförhållandet skulle vara 1: 1,5: 1 - 1 cement: 1,5 sand: 1 grus stenar med 0,4 vatten. Om du använder mer vatten lämnar det hål (mortelens porositet), och om du använder mindre vatten kommer det inte att leda till hydratisering.

    
svaret ges 03.05.2015 14:11
1

Du pratar om betong, inte murbruk. Morter används för att hålla saker ihop, inte stå ensam. Ett viktförhållande på 0,5 vatten, 1 cement, 3 sand och 3 grus ska göra en fin betong, även om lite mindre vatten (0,4 viktprocent) skulle göra starkare betong. Samma volym (dvs. skopor) är också bra, 1/2 till 1 till 3 till 3 (eller lite mindre vatten - för mycket vatten försvagar betongen och det kommer alltid att finnas lite vatteninnehåll i sanden ). Se till att du har Portland Cement, inte mortel mix eller någon annan förblandad produkt. Att lägga till dina förhållanden till en förblandning skulle kraftigt minska cementhalten, vilket resulterar i en katastrof som du beskrivit. För en starkare blandning, öka cementet lite och minska sanden.

    
svaret ges 12.10.2015 23:31
0

Inte exakt säker på varför din ursprungliga mix misslyckades, men ja, du försöker göra konkreta, (mortel är en grusfinare blandning för att lägga tegel, block och sten, plus utförande etc. i lager vanligen inte mer än 1 / 2 "eller 13 mm tjock)

Det är möjligt att det var för tunt? På en väldigt solid bas kan du bara komma undan med 2 "(50mm) men egentligen 3" (75mm) är ett "minimum", med 4 "(100mm) som" norm ".

Höger då betong. En standardblandning om det finns en sådan sak är 1: 2: 4 vilket är en cement, 2 skarp / tvättad sand och 4 grus / krossad sten. Detta är bra för allmänna betongarbeten som vägar, golvplattor etc. ofta i tjocklekar från ca 3 "upp till 6" (75 mm till 150 mm).

Tjockare betong för saker som fundament och större massbetong är vanligtvis en "svagare" blandning av 1: 3: 6, vilket är en cement, 3 skarp / tvättad sand och 6 grus / krossad sten.

I allt betong bör tillräckligt med vatten tillsättas tills blandningen viks snyggt ur spadarna / spindlarna i mixern. Om paddlarna kör rakt genom blandningen är det för vått, om det smuler det är gränsen för torr. Torrbetong kommer att torka mycket stark men det behöver noggrant placera och komprimera / agitera för att bli av med någon luft i blandningen. Tekniskt sett, som någon annan sa tidigare, behöver det bara finnas tillräckligt med vatten i blandningen för att hydrera alla cementpartiklarna, men i praktiken klumpa tillräckligt in tills du får en bra fungerande produkt som inte slår men inte häller upp i smuliga högar heller.

Dessa två blandningar täcker de flesta betongarbeten i hushållsbyggnad (i Förenade kungariket åtminstone).

    
svaret ges 27.10.2015 21:02
0

Mjölblandning: 1/2 av en 94 lb väska portlandcement            1/4 av en 50 lb väska typ S lime            14 skovlar Masonry sand            Stöd. 3 till 4 liter vatten beror det på den tjocklek som du föredrar för applikationen.

    
svaret ges 07.11.2015 17:52
-1

Halv tums stenar är inte problemet.

Det skulle vara 1: 1 1/2: 1.

  • 1 cement
  • 1-1 / 2 sand
  • 1 grus

Betongen behöver vatten - inte för mycket - men bör vara en måttlig mängd för att cementet ska reagera snabbt.

    
svaret ges 24.03.2015 01:49
Senaste kommentarerna

Medan många plattor misslyckas med att bli kärnkorn, finns det fall där båda stenarna är förformade. Blandningen av sand och lera kan hjälpa till att lägga till guaelement och leror i säckens eller brickans platta. Medan lera har färre fysikalisk-kemiska produkter, kommer våt lera att hjälpa till att lösa bort. Vattentflöde: Sand och blandad jord skapar en miljö med en densitet som är tillräcklig för jordbruket av den valda arten. Ur marklaboratorisk synvinkel kräver sandbaserade utbyten minimalt... Läs mer