Jag att göra udda parparingar lönsamma? [stängd]

1

FiveThirtyEight har en rolig liten artikel om frekvensen av ras / klasskombinationer. Du kan se vilka är de mest populära (mänskliga stridarna) och som är minst (aasimar ranger). Detta fick mig att tänka på ras / klassaffinitet, så jag viktad data för att se vilken raser har den starkaste klassidentiteten (och alternativt vad de starkaste ras / klassavvikelserna är).

Resultaten är inte överraskande - goliater är barbarer, tieflingar är warlocks - men en rolig sak du kan dra ut är vilken ras / klassparningar är matematiska motsättningar (goliathbarbar och halv elva bard tar kakan). Detta är skäl för udda par haninx i sig, men att ta det ett steg längre ...

Säg att två tecken har bytts ut klasser. Omständigheterna för detta kan vara "Freaky Friday" (kanske lutar mot "Face / Off" för extra strid) eller drunkna satsningar som "allt du kan göra jag kan göra bättre", eller till och med bara uttråkad äventyrare som söker karriärbyte. Här är några parningar på bordet:

  • Goliath bard, halv elva barbar
  • Aasimar druid, elf paladin
  • Halv elf barbarisk, halv orkare
  • Gnome Barbarian, Goliath Wizard
  • Halfling paladin, dragonborn rogue

Kasta själv dessa karaktärer mot typ negativt påverkar deras skicklighet, och jag undrar om jag kan mildra det. En sak som hoppas i åtanke är överraskningselementet - när du laddar upp en gnome, kanske du inte förväntar dig att den ska reagera som en barbarisk. Finns det några andra sätt att dessa sällsynta-förnuftiga ras / klasskombinationer faktiskt kan vara livsdugliga?

    
uppsättning ognockocaten 16.10.2017 19:18

0 svar