Vilka är chanserna för framgång och konsekvenserna av att smyga in i business class?

36

Jag har läst några personer som skriver att de har sett att människor ska fånga sittande i First / Business-klassen när de har ekonomiklassbiljetter. Detta var för internationella flygningar på stora flygplan med flera hundra passagerare.

Är det här även möjligt, eller är det osannolikt att du inte kommer att fånga? (Åtminstone när maten serveras)

Och finns det några konsekvenser som det kan medföra?

Det finns inget behov av en diskussion om etik.

    
uppsättning DarkLightA 23.03.2013 18:26

4 svar

30

Vanligtvis flygledare tilldelade på första och affärsklasser gör ett snabbt huvudantal efter att ombordstigningen är klar. Du kan klara det här om klassen är nästan full. Utöver det finns det några tekniker som används för att se till att endast personer med rätt ombordstigning passerar sitt, det är därför det alltid finns flygledare i första och affärsunderklasserna under ombordstigningstiden. Du kanske tror att de är där för att hjälpa dig att sitta eller hjälpa dig med din jacka, det är sant men de är också där för att kontrollera ditt ombordstigningsbevis antingen genom att fråga dig direkt eller genom att titta på den medan den är i din hand (många flygbolag har olika boarding pass färger för olika klasser). Också i många flygbolag uppmanas flygvärdinna att kolla passagerarnas namn innan de serveras för att få dem att känna sig välkomna, om ditt namn inte är i sätesplanen så är du busted.

Utan personlig erfarenhet som kabinpersonal med lite lycka finns det på något sätt en chans att lyckas med att smyga in i första eller affärsklass , även med allt som nämns ovan, speciellt i stora plan och när först / Business Class är nästan full.

Vad är konsekvenserna? ja, det maximala skulle betala skillnaden mellan ekonomi och första eller business class och stor pinsamhet. Återigen, av personlig erfarenhet säger passagerare alltid att de tyckte att det här är deras plats (AKA spelar dumt) och vi kan inte göra något annat än att skicka dem tillbaka till sitt ursprungliga säte eller lämna dem ibland.

Slutligen, om samma dörr används för att gå ombord på passagerare från alla klasser så är dina chanser högre och du spelar dumt om de fångar dig kommer att vara mer acceptabla.

    
svaret ges 23.03.2013 19:20
28

På alla flygbolag som jag någonsin har flugit skulle jag säga att det är extremt osannolikt att du inte skulle få fångas. Det enda undantaget kan vara på mindre flygningar där affärsklassen är lite mer än ekonomi med lite bättre service (t.ex. många flygningar inom Europa).

Att ignorera möjligheten att en medpassagerare rapporterar dig, eller en flygvärdinna som faktiskt ser dig flytta, är den främsta orsaken till att du sannolikt kommer att fångas, helt enkelt på grund av servicenivån i Business / First Class. Flight Attendants har normalt en lista över alla passagerare som sitter i Business / First Class och kommer att använda den här listan för allt från att helt enkelt ta itu med passageraren med namn genom att använda den för att samla in måltidsförfrågningar, hålla reda på vilka passagerare som dricker etc.

Om en plats är upptagen som inte visas på listan så kan du förvänta dig att de snabbt börjar ställa frågor om varför och be om att se ditt ombordstigningsbevis eller någon annan identifiering som de kan använda för att kontrollera mot passager manifest för att se var du ska sitta. På den tiden är det bästa du kan hoppas på att flytta tillbaka till ditt ursprungliga säte.

Det är inte att säga att det här inte kan fungera - och jag är säker på att åtminstone vissa människor har gjort det tidigare - men oddsen för det lyckas är extremt låga, åtminstone på en halv / halv halv flygning.

    
svaret ges 23.03.2013 19:25
12

Jag hade en erfarenhet som liknar vad du frågade om några år sedan.

Under flygningen från New York till Zürich, dec 2011, satt jag i ekonomiklassen, vänster radfönster sits, där benytan är nära obefintlig. Att vara 7 "lång (212 cm) Jag var in för 8 och några timmar att flyga i en mycket obehaglig knä till mitt bröstläge och såg inte fram emot det.

En halvtimme efter det att planet gick av, väntade jag på att personalen skulle lämna hytten på sina olika uppgifter och flyttade till den första raden av platser i mitten (den som vanligtvis debiteras extra på grund av det extra benutrymme det ger ). Efter att stewarden gick förbi mig två eller tre gånger inom de närmaste 10 minuterna kom han med rätta till att jag inte skulle vara i sätet och närmade mig att fråga (tyst och mycket taktfullt) om sätet jag sitter i är mitt.

Jag förklarade förvaltaren så gott jag kunde, att jag hade en riktigt dålig tid i sätet som ursprungligen tilldelades mig, och att på grund av att hela raden (tillsammans med hela mittblocket i säten) är mestadels tom Jag hoppas verkligen att jag inte skulle orsaka obehag eller obehag hos de få passagerarna som sitter relativt nära mig.

Jag antar att vara uppriktig och artig hjälpad, för efter att jag förklarade mig att han var skyldig att betala en extra kostnad för premiumsätena eftersom a) det var hans jobb, och b) om han inte då skulle alla flytta till bättre platser, bad han mig att ge honom ett "kreditkort" (vilket råkade vara mitt medlemskapskort), från vilket han teatern "drog extrakostnaden" av mitt nya säte, överlämnade det till mig, önskade mig en trevlig flygning och fortsatte på sina vanliga uppgifter. Jag avslutade flygningen i mitt nya och mycket bekvämare säte.

TL, DR: Så länge du är välanpassad och har en förnuftig förklaring till din förfrågan finns det en god chans att dina behov kommer att bli uppfyllda utan mycket krångel, så länge du uppmärksammar att medan du gör det , du sätter inte den person som hjälper dig i en obekväm situation. De gör bara sitt jobb, och det är i deras bästa intresse att du har ett bra flyg och har en önskan att flyga med dem igen. Om de kan hjälpa dig, medan du inte utsätter dig för granskning, vill jag ofta göra det.

    
svaret ges 09.09.2013 19:05
2

Det finns rättsliga konsekvenser. Detta betraktas som "stöld av service" och är en kriminell handling. Det skiljer sig inte från att springa ut på en taxi eller en klippning, eller hoppa en sväng i tunnelbanan utan att betala. Odds är att du kommer att fångas också. För det mesta kommer de bara att skicka tillbaka dig. Verkligheten är de flesta flygningar dessa dagar är fulla och FA vet vem som ska sitta där.

    
svaret ges 14.12.2017 21:29