Vår använder bastun i Finnair Business Class Lounge i Helsingfors arbete?

25

Om du har turen att få tillgång till Finnair Business Class Lounge på Helsingfors flygplats, utanför Schengen-sidan, så lounge information har denna pärla i den :

Private shower suites and a Finnish sauna.

Hur fungerar bastubiten egentligen i praktiken? Behöver du ta med dig något? Måste du boka? Är det verkligen där? Är det bra?

    
uppsättning Gagravarr 06.03.2017 17:46

1 svar

30

Uppdatera december 2018 Bastunen är för närvarande stängd, som en del av den bredare Finnair-icke-Schengen-loungenrenoveringen. Lounge personal berätta för mig att det kommer att öppnas härligt och uppdaterat på våren

Det finns verkligen en bastu i loungen! Det är bara i Schengen-loungen. Det är något gömt, undangömt mitt i det icke-Schengen loungen komplexet, och alla med Tillgång till loungen kan använda den. Platsen är klokt, det ligger bredvid duschar, i mitten mellan vardagsrummets normala och premiumhalvor. Följ skyltarna för Duschar och Bastu

Du behöver inte boka, och du behöver inte ta med någonting

Det finns bara en liten bastu, jag skulle säga att det förmodligen bara kunde hålla ca 6 bekvämt. Det är en enda unisex bastu, och skyltarna begär att du behåller dig själv täckt med handdukarna. Som sådan behöver du inte komma ihåg ditt badkläder, men det är tillåtet att använda badkläder (som jag samlar för att vara ovanligt för Finland!)

Bara intill ingången till bastun, efter duschrummen, finns två föränderliga områden, en för varje kön. Inuti dem hittar du ett par skåp, med nycklar du kan ta i bastun, dusch och massor av handdukar.

Jag är inte mycket av en bastukennare, men det var verkligen en bastu, varm och gjord för en uppfriskande paus under layover i Helsingfors! :)

    
svaret ges 06.03.2017 17:49