Hur interagerar inkarnat-klass chakraband med Warforged rustning?

6

Jag överväger att ta en nivå av inkarnat, och min ras är Warforged, så det vore bra att veta hur chakra binder skulle hantera det faktum att jag permanent bär armor överallt. Magi av Incarnum s. 51 specificerar att jag inte får någon nytta av magisk rustning, men jag tvivlar på en Warforgeds naturliga kroppsräkning som magi. Jag vill inte förlora fördelen med min Mithril Body feat, som är en +5 till AC, när jag gör en chakra binda ...

    
uppsättning IronWaffleMan 15.05.2014 04:45

1 svar

7

Endast Soul Chakra kommer till spel, och det är bara vid 19: e

Förskjutet kompositplätering tar upp rustningslåset. Din andra slots är gratis, antingen för objekt eller för en chakrabindning. Eftersom det är rustningspasset och soulmelds inte står i konflikt med en slits om du inte binder, betyder det att det enda möjliga -problemet är för bindning till själchakraen på nivå 19+. När det gäller det ...

Upp till DM

When you bind a soulmeld to a chakra, it usually fuses to your body in the location corresponding to that chakra. It prevents you from gaining any benefit from a magic item that occupies the corresponding body slot. (In many cases, it also prevents you from physically wearing such a magic item, as dictated by common sense and the description of the soulmeld in question.)

Du skulle inte kunna dra nytta av någon magi som applicerats på din kompositplätering, men din DM kan mycket väl bestämma att någon soulmeld du binder till din själs chakra passar bekvämt över din plätering: trots allt är den sammansatta pläteringen > är din hud och passar snyggt mot dig.

Om din DM inte låter dig ...

Utrustningen för oupphörlig kropp skulle lösa problemet, men det betyder att från nivå 1 till nivå 19 får du varken kompositpläteringen eller själchakraen binda. Detta är inte riktigt världens ände (du kan vanligtvis köpa bättre rustning än kompositplätering, vilket är ganska bristande glans), men det är en irriterande prestationsskatt.

Den andra lösningen är Split Chakra feat, som du kan ta vid 18: e nivå för att förbereda din själschakra att öppna upp på 19: e (inget i feat säger att du måste välja en chakra som du redan har öppen). Det sparar dig en prestation för 17 nivåer, men det innebär att du förlorar en prestation på 18: e nivå som kan vara mer värdefull än en 1st-nivå-prestation.

Den andra andra -lösningen är bara för multiclass och hämtar inte själchakraen alls. Ja, det är typ av en toppsten, och flera av alternativen är ganska söta, plus wow är Perfect Meldshaper awesome, men det finns några ganska fina incarnum prestige klasser, plus incarnum blandar bra med andra klasser. Du har redan tagit en svärdnivå, till exempel: ta en annan och få Wis-to-AC (även om det inte fungerar om du inte tog Mithral Body). Eller ta en dip in cleric ; Det är superpassande för inkarnater och är den mest kraftfulla enda nivån du kan ta. Kunde gå i riktning mot safirhierark efter det också, men du hittar bättre + Wis-saker pronto.

    
svaret ges 15.05.2014 05:14