Vilka krav ställs på begravda propanlinjer?

5

Jag har inte kunnat hitta online-referenser till reglerna, och jag äger inte en kodbok.

Vi har en 300 gallons propanbehållare med 5/8 "kopparledning som går till en standbygenerator och in i huset för en panna och en serie. Alla installerade samtidigt för ungefär 4 år sedan när huset byggdes.

Jag hade nyligen min propanstank flyttad ca 10 'så vi kan lägga till på vårt garage. Gasföretaget berättade ursprungligen att jag behövde byta ut alla mina linjer eftersom det är en kodbrott att begrava kopplingar med kopparrör.

I ett försök att undvika att gräva upp ~ 50 'av linjen, ringde jag till propanentreprenören som gjorde den ursprungliga installationen för 4 år sedan. (Jag hänvisades till denna entreprenör av någon jag litar på och vem ska veta att han är kvalificerad.) Han sa att gasbolaget använde en gammal kodbok, att de var felaktiga. Han kom och förlängde min linje, som jag återfyllde, och ropade gasföretagets lyftbil för att flytta tanken.

När de kom ut för att göra flytten pekade de på flera överträdelser med installationen:

  • begravda kopplingar, 5/8 "till 5/8", inklusive en tee som går till generatorn
  • Den nya kopplingen han satte in - att bli begravd - var svart järn (vilket verkar som en dålig idé även för mig som vet väldigt lite om dessa saker)
  • Kopplingen som går från 5/8 "till 3/8" -linjehuvudet i 2-stegsregulatorn i garaget begravdes, inklusive flera fötter av den obelagda 3/8 "linjen
  • begravd obelagd koppar (det ska vara plastbelagd koppar?)

Så i slutändan var jag tvungen att göra allt grävande och betala gasbolaget för att ersätta mina linjer. Jag har också denna faktura från entreprenören som jag behöver ha återbetalat.

Var kan jag hitta referenser, helst kapitel och vers, för att koda krav så att jag har lite hävstång med honom?

Om det är viktigt, är jag i New Hampshire (USA). (Och nej, min stad har ingen lokal code enforcement.)

    
uppsättning bstpierre 29.06.2011 18:57

2 svar

5

Jag kan inte fullt ut svara på din fråga, men det verkar som att New Hampshire använder helt enkelt ICC riktlinjer för byggkoder, bland annat för "VVS, mekanisk och bränslegas" som verkar vara nyckelområdet här .

Jag är inte medlem av ICC, jag kan inte komma åt dokumenten, och inte heller webbplatsen New Hampshire Statutes eller the State Building Codes webbplats återges dessa dokument för allmän visning. Det kan vara att uppmuntra användningen av licensierade personer för arbete som omfattas av kod, men IMO som "okunnighet om lagen är ingen ursäkt" i de flesta jurisdiktioner borde du kunna utbilda dig själv på byggkoden gratis, samma som för någon annan del av lagen. Jag skulle ringa till din länskonsulent och fråga hur man får tag på en kopia av koderna. Det kan kosta lite pengar för sin tid och papper, men om de kan hjälpa dig här kommer det förmodligen inte vara så dyrt som ett ICC-medlemskap för dig själv.

Om regeringen inte kommer att hjälpa (ursäkta min cynicism men jag skulle lägga pengar på olika kontor som skickar pengar), om du behöver kapitel och vers, bara hämta det från både propan killen och gasbolaget . De berättar för dig två väldigt olika saker, och de kan inte båda vara rätt. Fråga båda företagen om en exemplar av byggnadskodbokens avsnitt, med titeln och året för det dokumentet, och specificera de relevanta koderna, vilket ger upphov till deras förståelse för hur det ska göras. Båda arbetar för dig , och en har skakat dig; Mina pengar för vilka är den som inte kan citera den senaste officiella kodboken som erkänns av staten New Hampshire.

    
svaret ges 29.06.2011 19:35
0

Att gå igenom samma BS, här är något som kan intressera dig, teknik. Jag avslöjade det innan jag läste ditt inlägg. länk Enligt denna webbplats finns PROPRESSG-kontakter tillåtna. Jag är inte säker på om de var där när du letade efter svar.

    
svaret ges 24.09.2016 18:23