How kan de begravda liken bli till zombies?

8

Kommer någon ihåg scenen på kyrkogården i Resident Evil: Apocalypse (2004)?

Gruppen överlevande gick genom kyrkogården.

Medan Alice förklarade om viruset, kom den döde ut ur graven och attackerade sedan reportern. Och alla andra döda män uppfostrade sig som zombies från deras gravar. Hur kunde detta hända? De var begravda. Jag antar att ingen hade bett dem. Kan vara att landet redan har smittats?

    
uppsättning dlion 20.10.2013 10:34

3 svar

7

Jag har märkt det också, när jag först tittade på filmen, men med tanke på att det inte var så djupt en film, har jag bestämt mig för att det är en och ingenting mer.

Viruset överföres genom bita, rep, ... dvs av blod. Vi har sett att det är luftburet i början av pandemin, i Hive, men först då, för att den var i koncentrerad form. Vi har aldrig sett några bevis på att "landet har [...] blivit smittade".

Även om vi försöker rättfärdiga detta med "infekterad jord" -teori, tror jag att vi introducerar ännu större inkonsekvenser:

 • Hur hände det här? Säkert biter inte zombier smutsen (åtminstone inte så mycket), och även om det gjorde, är en bit saliv som smittar hela stadens mark ... dum. Det var inget omnämnande att Paraply gjorde något liknande det, det fanns ingen uppenbar anledning för dem att göra det, och inga sådana symptom visades någonsin igen.

 • Jorden är full av döda saker (maskar, molar, buggar, begravda husdjur, ...). Om jorden verkligen var infekterad på något konstigt sätt skulle vi hela tiden upptäcka döda insekter och djur. Hur många hundar skulle vi ha? Och låt oss inte glömma katter, ormar och andra husdjur som måste ha begravts i gårdarna över staden.

 • Några av dessa lik var bara skelett. Hur infekterar du blodet av något som inte har något blod? Hur rör sig ett muskel-mindre skelett? Jag skulle inte acceptera en teori om att paraplykorporationen experimenterade med att återuppliva slumpmässiga skelett på någon kyrkogård.

 • Varför reste de sig exakt då, och hur gjorde de så allt på exakt samma ögonblick?

 • Det var bara att göra en annan spänning / kamp scen, inget mer. De flesta Resident Evils är roliga actionflikar, men jag skulle inte läsa mycket om dem.

      
  svaret ges 20.10.2013 10:57
  3

  Denna scen återspeglar en liknande scen från spelet RE: Kod Veronica (2000) . Och nej, det ger ingen mening. Denna inkonsekvens är till och med oavsiktligt täckt över på SE Sci-Fi .

  Det finns olika fläktteorier, t.ex. infekterad mark (som redan omfattas av Vedran Šego ) och en teori som tyder på att dessa människor smittades av viruset före begravning. Inget svar i universum har emellertid givits.

      
  svaret ges 03.01.2014 22:09
  2

  Tre möjliga svar, både som förklarade i Darkside Chronicles om Code Veronica-kyrkogårdszombies.

 • Dessa var människor smittade med T-Virus och begravdes levande. De vände sig och så småningom blev de fri.

 • Genom regnvatteninträngning tillåts det luftburna T-viruset djupt in i kyrkogården som infekterar de döda.

 • Som vi ser i resten av serien, infekterar inte T-virus bara människor. Det infekterar djur, insekter, växter och hela planeten. Det orsakar globala ekologiska förändringar. Själva jorden dör och muterar från infektionen.

 • På grund av spelen händer händelserna på Hive ungefär 2 månader före fullskaligt utbrott på Raccoon City. Där händer utbrottet på grund av zombier som lossnar från herrgården i skogen runt staden, liksom vattnet i närheten av Raccoon City som smittas. Det överfördes inte bara av bit.

      
  svaret ges 06.02.2017 00:39