Innebär en Schengenvisum utan arbetsgivare Ingen invändningsbevis (NOC)

1

Min 47-åriga vän som är anställd hos en välrenommerad organisation har ett konstigt problem. Hennes kontor HR ger inte enkelt NOC för utlandsresor. Hon är en ganska äldre personlighet i sin organisation och har rest till asiatiska länder och Ryssland, men aldrig till Europa.

Kan hon bifoga ett brev som förklarar hennes avsikt att återvända? Hon kommer också att skicka in sin 3 års avkastning, bankkontoutdrag och ett inbjudningsbrev från hennes brorsdotter som bor i Tyskland. Ska detta vara tillräckligt för att få ett turistvisum? Hon köper också returbiljetter. Kort sagt kan andra dokument lämnas utom för inget intygsintyg från hennes arbetsgivare. Varje hjälp här skulle uppskattas.

    
uppsättning Maxim 03.10.2018 07:45

1 svar

1

Jag fick just en Schengenvisum "C" idag från den österrikiska ambassaden i Washington DC och när jag ansökte några dagar tillbaka blev jag ombedd att få ett nytt bevis på sysselsättningen. Det fanns aldrig betoning på en NOC.

Jag blev specifikt ombedd anställningsavtalet till att börja med men sedan det daterades och undertecknades 2016, bad jag om ett senare bevis. Lyckligtvis hade jag NOC men inte på något sätt var ordet NOC någonsin använt och de ville bara ha ett bevis på anställning och förmodligen ett bevis på sanktionerade löv.

Det här är bara en upplevelse och att ha en NOC rekommenderas alltid.

    
svaret ges 03.10.2018 20:31