Har några andra kulturer en mat som liknar judisk Cholent?

0

Chulent är vanligtvis gjord av bönor, korn, potatis, kött och morötter. Allmänt kryddad med vitlök, paprika och svartpeppar och kokad i 24 timmar

Har några andra kulturer en liknande mat tillagad för en simelar leangth of time?

    
uppsättning SamuelManuel 24.02.2016 19:31

2 svar

4

Många kulturer känner till grytor som är lagade "låga och långsamma" och de är ofta antingen praktiska eller traditionella eller, som i ditt exempel, på grund av religiösa tullar.

Låt oss börja med din Cholent :
Det brukade lagas i det gemensamma bageriet eller i de lokala bakugnarna, sedan transporteras hemma och hålles varma, vilket gör att de båda utnyttjar återstående värme från vedeldade ugnar och ger en praktisk metod att laga mat .

En maträtt som använde samma matlagningsprincip är Alsace Baeckeoffe , men jag slår vad om att ytterligare forskning skulle leda till dussintals av andra rätter över hela världen.

Det som är väldigt intressant i denna fråga är att det finns en maträtt som är ganska lik Cholent, men enligt tyska Wikipedia-posten kan spåras tillbaka till bronsåldern: Ritschert eller Ričet från Styrian och Kroatiska alperna. Det verkar som om man långsamt stannar en blandning av kött, baljväxter, korn och grönsaker, föregår dagens religiösa eller kulturella tull.

    
svaret ges 24.02.2016 20:45
3

Ja. Medan denna lista inte är uttömmande är den representativ för olika regioner och ursprung:

  • Först och främst finns det många recept som härrör från Cholent eller motsvarande. Tvingad omvandling, kulturell utbyte och enkel geografisk drift har lett till måltider som den spanska cocido madrileño (oftast inte kokta så länge längre), den marockanska adafina och så vidare .

  • Lancashire hotpot , en bakad maträtt med (åtminstone) lamm eller fårkött, samt lök och potatis som bakas över en hel dag (eller över natten) vid låg värme. Den härstammar från sin namnägare, Lancashire, England.

  • Pottage , en traditionell brittisk soppa som påminner mig mycket om stereotyp evig gryta från medeltida tider. Du kastar i huvudsak vad du har där, kokar en bra stund, äter vad du behöver, lägg till vilka ingredienser du har.

svaret ges 24.02.2016 20:51