Vad är det bästa sättet att skåda pekannötter?

17

Bland annat gör jag en choklad & bourbon pecan tårta till jul i min egenskap som familjen bakverk kock. Receptet kräver rostade pecanhalvor.

Vad är det bästa sättet att skåda nötter jämnt? Jag antar att en låg ugn är bäst för att undvika brännande, men vilken temperatur och hur länge?

    
uppsättning ElendilTheTall 20.12.2012 22:33

4 svar

13

En ugn är vägen att gå.

Rostning på en stekpanna är en smärta eftersom du måste stå där och skaka den så länge och det är långt för lätt att scorch om du pausar.

Jag har sett några recept uppmanar till låga ugnar, men jag använder 350F (175C) i 10-15 minuter omröring några gånger. Vissa källor online rekommenderar så låg som 5 minuter men jag har inte någonsin haft dem gjort så snabbt. De måste fortfarande kontrolleras eller de kommer att brinna.

Jag gillar att använda min brödrostugn eftersom det värms upp snabbare och är billigare att springa.

Jag har använt en popcornpopper med bra resultat. Överfyll inte den och ta bort dem när de luktar nutty. Det går mycket snabbt men du måste göra dem i satser om du har många.

För en paj eller andra söta applikationer tycker jag om att kasta nötterna i smör och brunt socker och låt dem godis i ugnen. Fettet gör det svårare att bränna dem. Självklart kommer det inte att passa alla recept.

Personligen har jag inte haft bra resultat med mikrovågsugnen. Vissa människor svär vid det men jag verkar göra dem lite gummy.

    
svaret ges 20.12.2012 22:56
6

Min senaste erfarenhet av nötkastning gav en temperatur och tidsrekommendation med följande adderade råd: "... tills duftande"

Det gjorde en värld av skillnad, för i mitt fall (mandel) tog det flera minuter längre än den angivna tiden och det var definitivt värt att vänta. Kakorna från ristade mandlar röstade bäst av cookieutbytet.

Medan ugnar, kakmaterial och nötstyckets storlek och form kan variera, var "tills doftande" spetsen något jag kan lita på (förutsatt att jag inte har en täppt näsa!)

    
svaret ges 21.12.2012 01:28
3

Jag går med en ugn, men vid 250 grader. Och min erfarenhet av att rosta alla nötter är att de kan gå från rostade att brinna mycket snabbt, så kolla på dem och ta bort dem omedelbart en gång rostat.

    
svaret ges 20.12.2012 23:31
2

Bara några tips

Ugnsrökning i en förvärmd, mörk tung stekpanna utspelar sig.

Ett lager med inga hörn (de bränner först). Helst är en munkform på pannan: centrerna plockas ut och flyttas till kanter

under grillen (UK) eller broiler (USA) ger ett mycket mer exakt visuellt tecken på att du surfar på den svarta bottenvärmen. Bara titta igenom glasfronten med dörren knäckt öppen för sniffing.

Jag skämtar bara ena sidan, eftersom de är ganska platta och det verkar tillräckligt toasty smak för vidare bakning.

    
svaret ges 21.12.2012 03:04