Varför vet inte folk i zombiefilmer någonsin vad zombier är?

17

Det verkar som om alla filmer som finns i moderna städer har ett fel, folk vet aldrig vad zombier är, även om zombies har varit i populärkultur under en tid. Även parodier som "Shaun of the Dead" berör aldrig detta fenomen. Varför skulle de inte veta och om de gjorde det skulle de inte behöva klara sig med myter och faktum som jag tror. Det skulle göra de historier som är mycket mer spännande.

    
uppsättning Talia Day 25.12.2011 02:18

2 svar

33

Det är genreblindhet (Varning! TVTropes länk!) . Det är inte bara zombies, det händer i många genrer. Till exempel, när det är något skrämmande i skogen, varför slår unga tonåringar upp i små grupper, har sex, vandrar alldeles ensam, med kvinnorna bär nästan ingenting? Du skulle tro att de skulle veta bättre, för det är alltid när du är ensam och ofta efter att du har haft sex som du blir dödad på någon grym sätt.

Det fungerar också för långvariga TV-program, som i Star Trek IV , när de anländer till San Francisco på 1980-talet och Dr. Gillian Taylor hör Kirks kommunikationspip och hon gör inga Star Trek-skämt eller för personer i London som ser en blå polisanropsbox och börjar inte göra skämt om Doctor Who .

I de flesta fall har människor en blindhet för genren film eller TV-show är en del av. Men det finns också det motsatta detta, genre savvy (Varning! En annan TVTropes länk! ) . Det här är när tecknen visar en medvetenhet om vad som händer i filmer eller tv-program som liknar deras nuvarande situation. Och de pekar ofta på alla anslutningar till de troper som dyker upp i sin situation eller säger, "Jag sa det," när någon kommer fram med en genreblindplan som misslyckas.

    
svaret ges 25.12.2011 04:52
1

+1 till Tangos utmärkta Genre Blindness-svar.

Och faktiskt är det inte så att människor i zombiefilmer aldrig vet vad zombier är - i själva verket finns det mer än ett exempel på "Z-ordet" som används i zombiefilmer och tv-program. Problemet är att när det händer verkar upphängning av vantro lämna rummet och det blir svårare att ta historien på allvar. Så du kommer att upptäcka att de visar och filmer där tecknen hänvisar till dessa monster som "zombier" tenderar att vara komedi eller skräckkomedi: "Return of the Living Dead", "Z Nation", "Shaun of the Dead" om jag minns rätt), och så vidare. Du kommer sannolikt att höra Shaggy och Scoobie Doo pratar om zombier, än du är karaktärer i en mer allvarlig zombiefilm.

"Zombie" är lite missnöje, för vad det är värt: zombiefilmer är en något annorlunda genre än vad vi tycker om, och det har inte varit så många zombiefilmer som gjorts sedan 1930-talet, när hela grejen var bunden till Hollywood Voodoo. Monstren från de berömda George Romero-filmerna betraktades som "ghouls", och även några av de största fansen av dessa filmer kan vara förvånad över att de kommer ned från en vampyrhistoria, "I Am Legend", filmad som Vincent Price filmen "Den sista mannen på jorden (1964)", som, som en av de vildriga vampyrfilmer som någonsin gjorts, verkar ha varit ett stort inflytande på "De levande dödarnas natt (1968)". En bättre fråga kan vara varför karaktärer inte refererar till dessa monster som ghouls och vampyrer oftare ....

    
svaret ges 13.11.2015 23:26