Addering 10KW kapacitet till befintliga hus

0

Jag ber om ursäkt för avancerad för min dåliga tekniska satsning.

Jag har ett extrahus som strängt använder el för att driva några servrar. Jag bygger långsamt ett kluster, men innan jag flyttar det till ett lager vill jag ha allt igång och lönsamt.

Just nu använder jag ca 2 KW, jag har dem på olika kretsar genom hela huset, så det går inte att bryta brytaren.

Jag bor i USA, jag tror att jag såg 100 Amp, 50 Amp och 20 Amp Breakers, så teoretiskt Jag kunde springa minst 12 KW. Om jag hade en elektriker ändrade strömbrytaren så sprang alla servrarna i garaget, som ligger 20 meter från brytaren.

Jag tittar på kostnadseffektivitet, jag vill inte ha något permanent gjort, ingen omkoppling av huset eller något, bara en tillfällig inställning när jag bygger upp kapacitet. Ledningarna kan läggas på golvet i stället för väggarna & vind. Allt som behövs är standard vägguttag för att ansluta servrarna.

Jag är oroad över två saker, uppenbarligen säkerhet och kostnad. Jag vill helst göra det själv, jag är intresserad av att lära / göra dessa saker, och jag har en bakgrund i Mech och Software engineering. Helst skulle jag titta och lära av en elektriker, hur mycket skulle du uppskatta det kostar för att det ska ske? Något jag borde veta om min plan?

Jag bor i en mycket låg levnadsstandard, så jag tror att det inte kommer att bli för mycket.

Tack!

Ytterligare information:

Varje server använder kontinuerligt cirka 1200W. De kör som en generisk skrivbordskonfiguration. De är inte standardiserade generiska servrar för en servergård, så de använder en standard 120V-försörjning.

Jag har tagit hänsyn till VVS, och planerar att använda en stor fläkt för att driva den heta luften ut i garagedörren, som en tillfällig inställning. Så redovisar jag 20% max belastningsregeln, räknar jag med att jag kan köra 8 riggar.

Elektriska lådan på utsidan av huset sade också 100 AMP, strömbrytaren har inga etiketter, det är ett 40 år gammalt hus. Inget annat kommer att springa, torktumlare, AC, elektrisk spis etc. Också skulle inte 20 AMP-brytare i garaget / köket köra på 240V-kretsen? Skulle det inte vara dyrt att konvertera det till 120V?

Att rymma det i mitt hus för att köra av varje krets är förmodligen den bästa kostnadseffektiva idén, men jag är inte så angelägen om att köra 8 Ethernet-kablar i hela huset som en potentiell fara och flytta en bildskärm genom huset för att Allt underhåll är en smärta.

Om en elektriker kom ut och omarbetade en tillfällig garageinstallation så att jag kan köra 10 KW från garaget, hur mycket kostar det för en ränta? Jag försöker att faktorera det i min plan innan jag fattar några svåra beslut.

Tack killar, du har varit väldigt hjälpsam!

    
uppsättning Mysterio 14.06.2017 03:00

3 svar

1

Ditt hus har redan alla dessa kretsar . Titta på din brytarepanel på alla enkla utrymme (1-poliga) brytare . Nästan alla är 15 eller 20 ampere. En 20A-brytare kan köra 1920 watt på en kontinuerlig belastning. En 15A brytare kan bära 1440W på en kontinuerlig belastning. Värsta fallet, vid 1200W per krets, behöver du åtta 120V kretsar, och ditt hus kommer att ha det.

Du säger 1200W men det är bara en vanlig märkskylt på en PC-strömförsörjning. Du kan köpa en "Kill-a-Watt" -mätare och mäta den faktiska belastningen när servern är maximal prestanda. Läs VA -numret och använd det i stället för watt. Till exempel om servern rapporterar 900 VA actual , kan du sätta två på en 20A-krets.

Ditt kök har två av 20A-arbetena. Ditt garage har förmodligen en annan 20A. De är över hela huset.

Om du inte vet vilka brytare som serverar behållare, få lite nattljus på dollarbutiken och koppla in dem överallt. Slå sedan på en brytare åt gången och gå runt och se vad som lyser. Du kan slå på flera avbrott i taget eller till och med hälften av panelen, och sedan kan du göra ett logiskt spel av det. ** Saker som lyser upp är på den kretsen. Saker som inte lyser upp finns på en annan krets. Ta gärna av dina behållare med Post-it.

Träffar all den utrustningen i garaget och betalar en kille för att köra en massa kabel, är dumt. Inte minst kommer garageplatsen att kräva GFCI-brytare eftersom det kommer att bli nytt arbete.

Genom att ställa in det i huset, kommer dina A / C-enheter att bära.

** Om du har & 32-brytare, borde du kunna matcha varje utlopp i fem slingor genom huset. Skriv ut en massa pappersark med siffrorna 1-32 på dem. Först satte du udda breakers och slog genom huset. Slå ut (utesluta) jämnt antal om det är på, eller udda nummer om det är avstängt. Nästa sätt på varannan par: 1-2, 5-6, 9-10 etc. och korsa ut kretsarna kan uttaget inte vara. Sedan varannan grupp av fyra: 1-4, 9-12 osv. Två ytterligare rundor, och varje pappersark har endast ett nummer kvar.

    
svaret ges 14.06.2017 03:09
0

Beror mycket på vad vi pratar när det gäller servrar. Baserat på detta Quora-svar en full 48U rack kan dra 5-30kW, beroende på hur mycket datorkraft du använder vid den tiden. Han noterar också att de flesta datacenter använder 208v, inte 110.

Some rules of thumb off the top of my head:

  • A single-phase 208V*/30A circuit has a maximum server load draw of about 4.9kW.
  • A single-phase 208/50A circuit has a maximum server load draw of about 8.3kW.

Då måste du överväga att kyla. Jag skulle rekommendera en mini-split AC, men ett fönster eller upprätt enhet kan fungera. Då ska du ha nätverkskabel, switchar, routrar, etc.

Jag är inte säker på vad du föreslår är praktisk (och kan vara ett klassiskt XY-problem ) . Du kanske är bättre att få samlokalisering nu och undviker huvudvärk att försöka rewire för ett hemlagat datacenter.

    
svaret ges 14.06.2017 03:19
0

Standardbrytare är inte klassade för att bära 100% av deras märkta ampacity kontinuerligt. Kontinuerliga laster är laster som går i tre timmar eller mer i taget. Servrarna skulle vara en kontinuerlig belastning. Brytare med kontinuerlig belastning bör endast laddas till 80% av deras betyg.

Därför kan en standard 20 amp 120 volt krets hantera 16 ampere eller 1920 watt. Cirka sex, trehundra watt nätaggregat per krets. Nedre drivna servrar ger dig mer per krets. Men sex av dessa fullt laddade skulle vara 96 ampere och kan resa en 100 amp brytare efter en timme eller mer. Detta skulle ge dig 36 servrar eller så vidare på en 100 amp subpanel. Detta beror helt på draget på dina serverns strömförsörjning.

Tillfälligt ledningsdragning kan köras med hård förbrukningsledning, men bör hållas borta från någon exponering för fysisk skada eller skapa risk för utlösning.

Du kan också ha ett värmeproblem från alla dessa servrar. Du kan behöva luftkonditionering för att behålla temperaturen.

    
svaret ges 14.06.2017 03:26