Varför är tryckbackarna så opålitliga?

10

Jag ser många frågor angående otillförlitligheten av trustbackers . Varför är dessa komponenter så defekta över alla flygplansmodeller och tillverkare?

Finns det en teknisk utmaning att göra tryckbackarna lika tillförlitliga som andra luftfartssystem? Är A380: s elektroniska tryckbackar mer tillförlitliga än de traditionella mekaniska eller hydrauliska omkastarna?

    
uppsättning dotancohen 15.03.2015 17:30

2 svar

25

Det är inte så mycket att tryckbackarna (TRs) är mer opålitliga än andra komponenter i planet. Dock har de en mycket viktig inverkan på flygplanets prestanda. Hydraulik, flikar och jämna motorer misslyckas regelbundet. Men motorer och hydraulics kan säkerhetskopieras av överflödiga system, och ett flygplan kan fortfarande land utan flikar . Men ingenjörerna lärde sig från Lauda Air Flight 004 att ett flygplan inte kan styras om TR-systemen används under flygning.

Så av säkerhetsskäl har TR: erna ytterligare försiktighetsåtgärder. Anledningarna till att inte avbryta en landning efter att de har utnyttjats diskuteras i din första länkade fråga. Tillförlitlighet är inte heller den enda anledningen till att inga TR-enheter finns på A380-motorerna, vilket diskuteras i den andra länkade frågan.

Så att svara på din fråga är det verkligen en teknisk utmaning att göra TR: s tillförlitliga: De måste absolut inte distribuera i flygning . Det innebär att många skyddsåtgärder införs, och de är avsedda att misslyckas genom att inte distribuera om det råder någon tvekan om huruvida det är säkert. En TR som inte kommer att distribueras är mer önskvärd än en TR som utövar när du inte vill att den ska.

    
svaret ges 15.03.2015 18:33
2

Jag skulle inte hålla med påståendet eller antagandet i frågan om att TR är "så felaktigt" och betydligt mindre tillförlitligt än andra system. På grundval av min erfarenhet är trovärdigheten hos TR: s sannolikt mellan 99% och 99,9% - det vill säga de tider då en TR misslyckas med att arbeta är mellan 1 på 100 och 1 på 1000 flygningar. Det ser inte ut som en särskilt dålig post för mig.

Moderna flygplan i allmänhet är extremt tillförlitliga, så när man jämför en komponent med en 99.x% rekord mot en komponent med en 99,999% rekord (säg en vindruta - hur ofta ser du misslyckas?), före detta ser inte bra ut i jämförelsen. Men när du anser att det finns tusentals kommersiella flygningar dagligen i USA, och det är ovanligt att någonting är viktigt för att göra nyheterna, är tillförlitligheten för systemet som helhet extremt bra.

En del av detta är fel tolerans; På de flesta banor påverkar oförutsedd förlust av TR inte mycket på saker. Större delen av tiden är bromsförmågan helt tillräcklig för att stoppa flygplanet långt före banans slut även om det inte finns någon omvänd dragkraft (inte bara en av två eller en av fyra misslyckades).

Men i över ett decennium av flygande moderna jetflygplan har antalet gånger jag sett en TR misslyckas med att installera jag troligen kunna räkna med fingrarna på ena handen, så jag vill föreslå att de tenderar att vara ganska tillförlitlig.

    
svaret ges 16.03.2015 14:38