Varför kallades Snape Halvblodsprinsen?

6

Min fråga kommer från det jag lärde mig i filmerna, med tanke på att jag ännu inte har kunnat läsa böckerna. Jag skulle bara vilja veta varför Severus Snape kallade sig Half-Blood Prince? Kallade många människor det eller trodde han bara att det var ett coolt smeknamn? Den här frågan kan besvaras i böckerna så gärna citera från den.

    
uppsättning Aubree Granger 26.03.2015 17:46

4 svar

36

Hans mors namn var Eileen Prince, och hans far var en Muggle (Tobias Snape). Således gav han sig namnet "Halvblodsprinsen":

'I was going through the rest of the old Prophets and there was a tiny announcement about Eileen Prince marrying a man called Tobias Snape, and then later an announcement saying she'd given birth to a-'

'-murderer,' spat Harry.

'Well...yes,' said Hermione, 'So...I was sort of right. Snape must have been proud of being "half a Prince", you see? Tobias Snape was a Muggle from what it said in the Prophet.'

'Yeah, that fits,' said Harry. 'He'd play up the pure-blood side so he could get in with Lucius Malfoy and the rest of them.'

Half-Blood Prince Chapter 30: "The White Tomb"

Det anges aldrig om någon annan kände honom med det här namnet, men med tanke på hans Slytherins ursprung och det faktum att Voldemort stod upp, är det osannolikt att han berättade för andra studenter om hans halvblodsstatus.

Tja, kanske en annan student ...

    
svaret ges 26.03.2015 17:53
1

Ett lera blod (ett riktigt meningsnamn) är en som är född från en icke-trollkarlfamilj. Ett halvt blod är en som är född till en trollkarl och en muggleförälder. En muggle är en som inte är en trollkarl. Snape var en halvblod , därför var den halva bloddelen och prinsdelen från sin häxmamma, Eileen Prince , därför prinsdelen och hans namn Snape, är från hans inte trollkarl, Tobias Snape.

    
svaret ges 12.01.2017 02:42
0

Snape var ett impopulärt barn när han deltog i Hogwarts och blev alltid mobbad av Harrys far. Hans mor deltog också i Hogwarts och var ett rent blod med efternamnet "Prince". Snape fader var en muggle, så när Snape föddes var han ett halvt blod. Barnen som mobbad honom kallade honom "The Half-Blood Prince", och det var vad han var känd som.

    
svaret ges 11.10.2016 22:45
0

Eftersom hans mamma var en trollkarl och hans pappa (Tobias Snape) mugglade, så namnet halvblod. Prins var hans efternas efternamn (Eileen Prince).

    
svaret ges 31.10.2016 19:49