Skulle mitt pass gå till ett främmande land för att få visum eller utfärdas i konsulatet i sitt eget land?

17

Jag har ansökt om brittisk visum och jag fick ett mail igår att min ansökan snart kommer att komma in till inträdeklareringsansvarig. Är ECO i Storbritannien eller i Storbritanniens konsulat i Indien? Jag har mitt flyg den 20 aug som är 9 dagar från nu. Ska jag få mitt visum utfärdat innan det?

    
uppsättning Renu 11.08.2016 06:13

1 svar

16

Incheckningsofficerarna är i den brittiska ambassaden och konsulaten (känd som högkommissionär och ställföreträdande högkommission i Indien). Ditt pass och styrkande dokument kommer att skickas till högkommissionen eller ställföreträdande högkommission som tjänstgöringscentral för det område där du bor (se kartan nedan), och en inloggningsansvarig kommer att behandla din visumansökan.

Hur mycket tid det tar att bearbeta visumet kan variera. Det beror på en mängd olika faktorer. Exempelvis kommer ECO eller en assistent att verifiera dina dokument, och detta kan gå snabbt eller långsamt. Du kan titta på behandlingstider på gov.uk webbplats för att få en uppfattning om hur länge det är troligt att ta.

Den hastighet med vilken dina dokument returneras till dig (eller när du kan hämta dina dokument från VFS) beror på en nivå på servicenivån du valt från VFS. Observera att dina dokument kan komma separat från bokstaven som ger ditt visumbeslut.

Totalt sett skulle jag säga att du har mycket liten tid. Det kan ta 10-15 arbetsdagar (och ibland längre) för viseringsansökan. Om ditt fall är väldigt enkelt och alla dina dokument lätt kan kontrolleras kan det gå snabbt. Men eftersom du redan har skickat in ansökan finns det verkligen inget att göra men vänta.

I framtiden ska du ansöka om visum så tidigt som möjligt. Du kan ansöka om ett visum i Storbritannien så tidigt som tre månader före ditt planerade besök.

För referensändamål visas beslutscentrum och deras relationer till de olika applikationscentren i UKVIs grafik nedan ...

    
svaret ges 11.08.2016 06:17