Entreprenör använder inte tinset mellan undergolv och cementbräda

4

Så jag har gjort en stor stink med kullarna om hur de har installerat Hardiebacker cementplatta för vår kakel. De hoppade över att sätta ner den tunna uppsättningen under cementplattan, trots att installationsinstruktionen anger att det krävs.

från instruktioner:

Apply a supporting bed of mortar or modified thinset to subfloor using a 1/4” square-notched trowel.

Golvkillen ringde till mig och sa att JamesHardie-företagets tekniska support sa att om han använde skruvar istället för naglar kunde de avstå från den tunna uppsättningen under cementplattan.

Så jag ringde JamesHardie tech support och deras kontor är för tillfället stängt ... Så jag kan inte verifiera denna fordran. Det verkar ganska skuggigt.

Har jag fel att driva problemet eller ska jag bara låta honom använda skruvarna och gå om jobbet? De har umpteen år erfarenhet av att göra det här.

Ska det också orsaka problem på vägen, och ska jag fortsätta att trycka på problemet?

    
uppsättning Felix Castor 06.01.2016 18:04

3 svar

3

Detta är en subjektiv fråga. Här är de faktorer som jag ser dem:

 • Hardi behöver tyvärr inte murbruk under cementplattan om den är ordentligt skruvad. Guiden som nämns ovan tycks vara mer förslag än garantikrav. Om det angivna fästelementet följs noggrant uppstår det inte troliga problem. Ett mortared system kommer dock att vara mer styvt, vilket potentiellt minskar kakel och krossar mellan golvbalkarna.

 • Din undergolv är OSB, så det är tvivelaktigt om ett mortelband är klokt alls. OSB anses allmänt vara olämpligt som ett kakelplattor på grund av sin tendens att svälla och delaminera från fukt, men detta är lite annorlunda. Det kan ha funnits utan några dåliga effekter. Mörteln skulle tjäna till att förhindra eventuella gap mellan skikten i substratsystemet, vilket förbättrar stabiliteten.

 • I ditt kontrakt föreskrivs det för närvarande inte mortel i detta fall. Med Hardis välsignelse har du förmodligen ingen rättslig ställning för att insistera på murbruk.

 • Enligt min åsikt är du förmodligen nöjd med resultaten om endast skruvar används. Det är svårt att förutse hur mycket golvrörelse kommer att ske med den information som lämnas. Med det sagt skulle en mortelbond i allmänhet anses vara en högkvalitativ installation.

  I slutändan kommer beslutet till din vilja att lösa sig för 95% kvalitet eller att hantera tvisten mellan dig själv och din entreprenör.

      
  svaret ges 06.01.2016 20:08
  -1

  Du kan inte lägga kakel på OSB eftersom den inte är rigid nog. Om du gör det så småningom kommer det att spricka.

  Du måste ta bort OSB-enheten och lägga ner högstyvkryssfiner, sedan ett membran sedan en cementbackerbräda ELLER använd en trägolv med en full mortelbädd.

      
  svaret ges 06.01.2016 21:09
  -2

  Ingenting bättre än lim och skruv. Få dem att göra det oavsett. De kan inte säga att det är sämre & De borde vara där för att göra dig så lycklig som de kan. Speciellt för att vara någon som faktiskt informeras, borde de vilja imponera.

      
  svaret ges 06.01.2016 18:50