Does vinge färg färg förbättra flygplan bränsleeffektivitet?

0

Om fåglar som flyger mycket långa sträckor som havsfåglar har mörkare färger ovanpå vingarna och ljusare färger under vingen, är det möjligt att måla flygplansvingar på samma sätt kan förbättra bränsleeffektiviteten?

    
uppsättning Angelique K 02.09.2018 01:11

2 svar

6

Jag skulle tvivla på det. Huvudproblemet med färgval med flygplan absorberas i strukturen i solljus, vilket tenderar att avskräcka från mörka färger. Ställ dig runt ett svartmålat ljust flygplan på en varm solig dag och lyssna på crinkle ljudet som huden expanderar och kontrakterar som moln sätta vingarna in och ut ur skuggan. Om det var någon effekt, skulle förvrängningen av strukturen från uppvärmning (skinnskrynkling) minska effektivitet, om något.

Bortsett från det, inte ett stort problem för strukturen med aluminium, men det är ett problem för kompositer, speciellt rumstemperaturhärdade homebuilt kompositflygplan, där solen kan värma huden till epoxiens övergångs (mjukning) temperatur. Därför är kompositflygplan nästan alltid vita och om du ser mörka färger kommer det att vara på en struktur som efterhärdades (uppvärmd under härdning) för att höja övergångstemperaturen och göra den färdiga strukturen mer tolerant mot höga temperaturer.

    
svaret ges 02.09.2018 03:08
2

Fåglar färger är gjorda för att skydda dem från rovdjur. Precis som militära stridsflygplan. De har ljusa färger på botten, så de blir mindre synliga igen på himlen när man tittar på dem underifrån. Mörkare färger på toppen som kamouflage, å andra sidan, kommer att gömma dem mot marken när man tittar på dem från himlen.

Jag tvivlar verkligen på att det hjälper dig att spara bränsle. Om du vill spara bränsle, må du inte måla flyget alls för att spara vikt. De gjorde det under andra världskriget. Därför är de mustangs där alla tillverkas i polerat aluminium. Den enda delen som målades var toppen av näsan för att skydda piloten från bländningen.

    
svaret ges 03.09.2018 09:27