How blockerar jag en interceptorkammare?

0

Jag har ett hus byggt i Storbritannien 1906, som har en Interceptor Chamber. Efter att ha identifierat det som sådant måste jag ta reda på hur man blockerar det. Vattnet är för närvarande på väg upp till marknivå, mycket väldigt långsamt avtappning.

Jag tror att det finns en flik till ett annat rör under vattnet, något under marknivå som jag borde öppna och försöka blockera, men jag vet inte riktigt vad jag borde göra. Att läsa på nätet tycks indikera att det är U-böj / fälla som blockeras så jag måste rensa det. I huvudsak vill jag inte göra någonting som bara kan orsaka blockering någon annanstans.

Det jag minns att se när det inte fylldes med vatten var ett rör med 6 tum (diameter) som gick ner så långt jag kunde se (förmodligen tills den träffade det närmaste horisontella avloppsröret). Inom det tar upp ungefär hälften av rörets diameter en platt keps (kallas även ett te-kruklock som jag tror). Jag vet inte riktigt vad jag gjorde. Jag försökte kasta ner röret så gott jag kunde med en vanlig kolv, men tror inte att det gjorde mycket eftersom det inte passade ordentligt eftersom krukfacket tog upp mycket av rummet. Vad ska jag försöka nästa?

tl; dr: Se titeln.

    
uppsättning George Duckett 31.01.2013 20:45

1 svar

2

Du har tur, det finns ett vertikalt rör. Tekanna locket ligger ofta längst ner i kammaren, så det måste pumpas ut för åtkomst. Som du misstänker bör detta göra det möjligt att städa ut huvudhusfallen. Röret med fliken som är under vatten är att komma åt röret bortom fällan. Antingen kan röret bortom eller fällan vara orsaken till blockeringen. Att hantera röret utöver sannolikt kräver professionell service med rotskärningsutrustning.

Så vi kan hantera fällan och hoppas att fixar det. Du måste mata en rörmokers orm nerför röret och genom fällan för att bryta upp blockeringen. Jag har också haft lycka till att jämna ut fällan med en gemensam trädslang med maximal vattenflöde. Hur framgångsrik du är beror på blockeringens karaktär. Det kan också kräva professionell service med rätt utrustning.

Om du behöver hjälp, fråga om kostnaden för att ta bort huvudfallen. Det är vanligtvis inte längre nödvändigt med byggkoder och skulle eliminera en vanlig problemfel. Ibland är det ett enkelt jobb och andra gånger betyder det att du gräver din trädgård.

    
svaret ges 31.01.2013 22:49