Vad behöver jag för att förstå Fringe Season 5?

8

Jag har sett några fransar, bitar och bitar från olika årstider (och jag kan inte placera var och när). Jag vet om det andra universum / världen, jag har sett observatörerna, men jag vet inte hur mycket det är att säsong 5. Det börjar den 24 oktober i Storbritannien och jag skulle vilja komma ikapp.

Vilka episoder verkar viktigaste för att förstå vad historia säsong 4 kvar hängde för säsong 5 för att hämta? Eller har den påbörjats på nytt?

    
uppsättning AncientSwordRage 01.10.2012 18:57

2 svar

8

4x19, Transitbrev , är väldigt viktigt, med tanke på att säsong 5 är ett direktuppföljande, men där är något ännu viktigare:

I mitten av 4x14, slutet på alla saker går Peter in i september och får lite extra information om tidslinjen . Med tanke på längderna har observatörerna gått till för att korrigera septembers misstag 1985, och den stränghet .. om Etta, jag har en känsla av att denna information kommer att bli viktig senare.

De finala, Brave New World-delarna en och two förklara Walters vrede på William Bell under händelserna av Transitbrev . De innehåller också en förklaring till en blink-och-du-sak-den-scenen från 5x01 som annars ser ut som en liten Deus ex Machina .

Sedan finns det detta citat från Komik-Con trailer för säsong 5 :

Peter: "We need to keep those bald-headed bastards occupied."
Olivia: "What'd you have in mind?"
Peter: "I think it's time we caused a few Fringe events of our own."

Hela trailern är montage av olika Fringe-händelser i hela serien. Implikationen, som jag förstår det, är att de kommer att ta Fringe-händelser från tidigare årstider och ta dem till nästa nivå - precis som de gjorde med Amber mellan introduktionen i säsong 1 och dess användning för att försegla virveler under senare årstider .

Jag säger inte att du bör se till att du har sett hela serien ( Ja, jag är ), men jag har en känsla av att ha minst en uppfattning om vad som hände i tidigare avsnitt kommer att göra säsong 5 lättare att förstå, liknande hur knowing säsong 1 har gett mycket mer inblick i händelserna i säsong 4.

Detta sagt, håller jag överens om att det blir svårt att veta vad som behövs förrän mer av säsong 5 har luftat: Se bara på vad jag har nämnt hittills - jag skulle inte ha tänkt på hälften utom att jag redan har sett 5x01.

    
svaret ges 01.10.2012 22:50
7

Om du verkligen vill ta en stor genväg, är det absolut nödvändigt att du ser Letter of Transit , den 19: e episoden av den fjärde säsong.

Den första episoden av säsong 5 är en direkt fortsättning på detta avsnitt, och som jag noterade här , måste droppar måste plottar peka på det där för närvarande kommer att transportera berättelsen 2036.

Jag tror att det är för tidigt att säga någonting för resten, eftersom vi inte vet om historien kommer att vara kvar på denna rutt eller komma tillbaka där säsong 4 slutade.

    
svaret ges 01.10.2012 19:09