Rheem Värmepump A / C-läge Fördröjningscykel vid varmt väder

8

Jag har en Rheem 15PJL48A01 värmepump som har funnits ordentligt i flera år och upprätthålls ordentligt. Det är varmt här för närvarande och så fungerar det i kylningsläge.

Igår och idag har det varit väldigt varmt. 105 ° F igår och 103 ° F idag. Utomhuspumpens fläkt har klippts av var 20: e minut eller så under dagen. När det skärs ut går det in i en 5 minuters fördröjningscykel och bränner sedan tillbaka. Under denna tid håller luftbehandlaren (Rheem RHLLHM6024JA) blåser luften. Det finns ström till värmepumpens utomhusenhet hela tiden. Jag tog bort panelen för att undersöka avstängningskoden och den kodar "5 min fördröjning" och inget annat problem. Intressant på natten när omgivningstemperaturen svalnar, kommer fläkten att springa i timmar utan problem, blåser kall luft genom hemmet tills önskad temperatur är uppnådd.

Här hittar du manualen för värmepumpen, specifikationer och felsökning

Här är ett foto som visar dagtidens avbrott igår (tisdag) mellan middag och 18:00 jämfört med tidigare dagar. Observera att det på natten och tidigt på morgonen fungerar det normalt.

Så vad händer? Är det överhettning?

    
uppsättning Haney 22.07.2015 19:55

1 svar

1

Faktiskt, bättre svar:

Värmepumpen var definitivt överhettad. Eftersom värmevägen har passerat har det varit 0 problem. Den omgivande utetemperaturen är 90-95 ° F denna vecka medan den var 103-105 ° F förra veckan. Detta verkar göra hela skillnaden eftersom sakerna springer ut och hemmet håller sig lugnt. Tack för hjälpen alla!

    
svaret ges 30.07.2015 17:23