Vilka är de viktigaste typerna av försäkring som erbjuds med biluthyrning och vad betyder alla i praktiken?

5

Jag reser till Italien (Neapel) med min pojkvän om ett par månader och vi måste organisera biluthyrning för resan. Mina föräldrar berättade för mig att "få omfattande försäkring" / se till att vi är täckta för allt, men det verkade inte vara ett alternativ med någon av de stora biluthyrningsställena. Var och en tycktes ha minst 4-5 typer och vad de täckte dig för var oklart.

Så, vilka typer av försäkringar finns det för biluthyrning (som en allmän regel), och vad gör alla?

Vilken typ av nivå ska vi gå för om vi vill vara väldigt försiktiga (det vill säga vara täckt för så gott som allt)?

    
uppsättning Eilidh 26.06.2014 13:45

1 svar

1

I Italien måste varje bil ha en ansvarsförsäkring för tredje part. Den heter "RCA" (Responsabilità Civile Auto) och bör ingå i varje uthyrning utan extra kostnad, men kanske med minimal täckplatta enligt lag. RCA täcker inte skador på föraren.

När du hyr en bil är det som regel en försäkring som begränsar ansvaret för bilstöld o för bilskador utan extra kostnad: Om en olycka inträffar får du inte helt återbetala hyrbil, men bara en kappbelopp.

Vidare kan du köpa försäkring som täcker helt bilskada (endast extern, endast intern skada, fönster, däck, tak) och / eller stöld och / eller skador på bilarskador och / eller högre täckningslock på RCA. Försäkringar betraktar ofta Campania och andra zoner i södra Italien i fara, så de tillämpar särskilda villkor om en olycka inträffar där.

Men du borde läsa något kontrakt noggrant innan du loggar: det finns all information.

Om du vill vara väldigt försiktig bör du välja en hyrbil som tillåter dig att köpa en full försäkring, samma har nästan full täckning men inte riktigt full och köper den.

    
svaret ges 17.07.2014 18:58