Basement under counter sump pump

0

Majoriteten av min källare är klar och jag kommer äntligen till att slutföra det lilla köksområdet. När det ursprungliga arbetet slutfördes satte rörmokaren upp en under-sumppump. Jag har bifogat en bild av sinkutloppet (till vänster), och ventilen och utloppet till avloppet (höger sida av hörnet). Min fråga är hur kan jag säga vilken av utloppsrören på höger sida är ventilen och som är kopplad till överloppsavloppet utan att skära bort gipset?

    
uppsättning firehole 06.02.2017 05:17

1 svar

0

De borde ha märkts. Dålig rörmokare. Eller möjligen dålig målare, om det var skrivet på väggen av rörmokaren.

Med en sprutflaska eller vattenballong, kanske. Eller en slang.

Lägg vatten i varje rör. Om ventilen inte har ett nedåtgående ben bakom väggen, kommer vattnet att komma tillbaka ut ur det, och vatten bör inte komma tillbaka ur avloppsledningen.

Om de båda tar vatten och inte spottar tillbaka på dig, dags att klippa lite gips (det är under en disk, så reparera det borde inte vara en stor sak.)

Du kan också prova en mobiltelefon eller padkamera (med blixt / ljus) skjuta rakt in i rören, och se om det ser ut som en visar upp och den andra ner i sikte. Du kan kanske göra det med en ficklampa, men det är lättare att få ljus och syn på samma gång med techno-leksakerna - om kameran kommer att fokusera, ändå.

    
svaret ges 06.02.2017 16:27