Does Merthuvials BAB-avdrag tillämpas före eller efter Divine Power sätter BAB till nivå?

5

Jag använder arvsvapnet Merthuvial ( Barrow of the Forgotten Kings , s. 19-21) som delvis kräver att man betalar en personlig kostnad i form av förlust för BAB ( Legacy of Arms , s. 9).

Men jag använder även Divine Power ( spelarens handbok , s. 224). Överstyrar detta förlusten i BAB som ställer in min BAB till min nivå? Eller skulle jag beräkna min BAB genom att först ha Divine Power ställt den till min nivå då factoring i förlusten BAB?

    
uppsättning Kennelproud 13.10.2017 21:07

1 svar

3

Din attackbonus påverkas fortfarande av den personliga kostnaden för Merthuvial , även när det påverkas av gudomlig kraft .

Den personliga kostnadsbeskrivningen i Vapen av äldre för äldre artiklar läser, delvis:

In addition to performing a ritual and paying its gp cost, you must pay personal costs to use a legacy item’s ability. [...] Personal costs are permanent[.] [...] [p]ersonal costs are assessed permanently, whether or not you have the item in your possession. The only way to recover a personal cost is to destroy or renounce the legacy item (see below). (p. 9)

Detta utvidgas ytterligare på sidan 24:

Attack Penalty: This is a permanent penalty on all your attack rolls. Multiple values in the same column are not cumulative, instead representing the total penalty applied.

Medan gudomlig kraft ställer in din basattackbonus i stället för att lägga till en modifierare till den, fortsätter personalkostnaden för det äldre objektet - ett slutligt slut -punkt straff. Kostnaden för att använda Merthuvial justerar eller påverkar inte din Base Attack Bonus, utan att du bara använder en "Attack Penalty" på de förbjudna nivåerna.

Om ett tecken kan hitta ett sätt att undvika (även tillfälligt!) den personliga kostnaden för sitt äldre objekt, skulle objektet inte längre erbjuda de förmågor som motsvarar kostnaderna som undviks , eftersom "du måste betala personliga kostnader för att använda ett äldre objekts förmåga."

När det gäller Merthuvial , kommer det att bli möjligt att hitta ett smart sätt att undvika att betala attackerstrafiken, vilket innebär att de bonusar som erbjuds dem som ses i nivå 5 till 8 på gränsen "Penalties and Abilities" (< em> Barrow of the Forgotten King , s. 21).

Allt som åt sidan ...

För vad det är värt, anser den här svaranden att det är lämpligt att påminna om att äldre artiklar har varit irriterande spelare och DM i över ett decennium nu. Medan det finns stor oro över källan Vapen av Legacy , är det ingen felaktig väg för att spela detta spel, så länge det är roligt. Om ditt bord kommer fram till en tydlig slutsats från det här svaret, är det förmodligen bättre . Bara ditt bord kan känna till exakt vagaries och detaljer om ditt spel och spelare. Om ditt bord reglerar att kostnaderna från Merthuvial kan undvikas med hjälp av magi, är det awesome. Om ditt bord fortsätter på ett mer eller mindre sätt rent sätt kan du bestämma att det finns ett huvudvärk som ger upphov till ett antal korsfall där en "kostnad" kan betalas, men en "straff" klarar smart. Sådana fall kan kräva ett hus för att förenkla det sätt på vilket Merthuvial ( och andra arvsposter) bedöma deras kostnader och påföljder. Det är fantastiskt .

Erfarenhet berättar för mig att arvsposter, om dina äventyr fortsätter att ta dig till ett sådant territorium, sannolikt kommer att kräva någon form av houseruling vid en eller annan punkt. Håll en diskussion med tabellen om vad materialet från Vapen av äldre finner du användbart eller lämpligt för ditt bord och ändra eller kassera det material som din tabell finner besvärligt eller fullständigt förvirrande. User @KRyan föreslår att läsa det relikrelaterade materialet som finns i Bok med upphöjda handlingar - sidorna 36 - 40. Han föreslår också att läsa det relikrelaterade materialet som finns i Magic Item Compendium , men relikerna i den boken är lite utspridda. Bokens reliksspecifika avsnitt börjar på sidan 221.

    
svaret ges 27.10.2017 07:48