Vad kan jag göra när jag har introducerat ett överdrivet plottelement?

7

I min homebrew-inställning gav en gud sina kulturer receptet för en speciell legering, och ett rivaliserande gud gav ett rike som motsätter kultarna samma recept.

PC: erna förvärvade en warhammer gjord av detta legerings-kallade järn- och det ensamma är tillräckligt för att göra obetydliga ett stort antal möten på datorns ansikte.

Problemet är att jag redan har utrustat kultisterna och rikets armé med tät järnpansar, vapen och sköldar, så datorerna behöver sina egna täta järnvapen för att besegra dessa fiender, men jag har gjort det så tätt järn är så kraftfullt att det gör många normala äventyr nu omöjliga.

Den här frågan är svaren på en mycket mindre skala. Jag har inte introducerat en ensam överstyrd sak; Jag har introducerat en överstyrd kampanjövergripande plot-enhet.

Vad är det bästa sättet att minska kraften i denna legering utan att lämna min plot i skum och PC: erna undrar Varför arbetar min täta järnhammare inte lika bra som tidigare?

    
uppsättning Community 18.07.2016 09:40

7 svar

12

Jag ser tre möjligheter: Antingen ändrar du världen (och därmed kampanjen), byter fienderna eller du gör malmen något mer.

Byt malm: Liesmith gav ett mycket trevligt svar, så jag lägger bara några extra möjligheter. Till exempel: Vad gör denna malm speciell? Hur är det så kraftfullt? Kanske stabiliseras det av Gud # 1. Kanske det matar på blodet av dem som dödas av det. Kanske är varje död som görs med ett vapen som detta ett offer till gud # 1. Gör konsekvenserna långsamma för att visa men långsiktiga. Om bara datorerna känner igen bristerna och problemen med malmen, måste de samtidigt samla bevis på det, bekämpa Guds kultister # 1 som snabbt får styrka och övertyga riket att lägga ner sin kraftfulla superutrustning samtidigt.

Ändra fiender: Anpassa eller dö är något som händer ganska ofta. Vad skulle hända om varje generisk soldat hade mycket bra utrustning? Slumpmässiga monster, banditer och andra skulle anpassa sig eller snabbt dö ut. Om den vanliga taktiken bara leder till döden, överlever innovatörerna. Bifogar blir vanligare och använder ofta bara vallar. Alla gör fällor för att negera fördelarna med malmen. Människor kommer att försöka stjäla superhammeren innan de konfronterar hjältarna. De monster som överlever blir vana att vara försiktiga och kommer att undvika nära strid när de kan. Så byt fienderna, gör dem till trick, för de som överlevde hittills skulle vara de knepiga.

Ändra världen: En ny supermakt med kraftfull, lätt att massa producera vapen som hatar gudarna? Det är en enorm bakgrund till någon kampanj och skulle ha långtgående konsekvenser i den större världen. Andra kungarikor försöker stjäla vapnen och tekniken. Korsfarare mot de gudlösa. Korsfar mot de troende. Små grupper av soldater beslutar att slå ut och använda sina kraftfulla vapen för att bli kungar på egen hand. Sammantaget: Total Chaos. Fira ändringarna och använd dem till deras fulla effekt.

Så här är de tre möjliga sätten jag tror att det här kan gå, jag tror att de är alla rollvänliga, men vägen du tar bör bero på vilken kampanj du vill köra.

    
svaret ges 18.07.2016 12:16
12

Med tanke på omfattningen av den lore som vi vet :

legeringen var begåvad av en gud (låt oss kalla honom Loki) till hans anhängare, då var receptet "läckt" till ett rike (låt oss kalla det Kingdom of Loathing), som hatar dyrkan av gudar, av Loki's fiende (låt oss kalla honom Thor).

Mitt förslag är att hålla de fysikaliska egenskaperna hos legeringen likadana, men avslöjar en negativ bieffekt som uppenbaras över tiden (som att använda uran skulle leda till strålningssjukdom):

Den dolda backstoryen: Hela orsaken till att "Thor" kunde stjäla en annan guds recept till att börja med är att "Loki" låt bli stulen. "Loki" ville ha denna legering att sprida sig långt och brett.

Som ett material som han uppfann, är det knutet till honom och det utstrålar hans närvaro. Med tiden omvandlar det långsamt människor till att dyrka honom. Det har ingen effekt på människor (som kultisterna) som redan dyrkar honom.

Vad spelarna ser:

 • "Riket av Loathing" börjar dyrka "Loki", trots att hata dyrkan av alla andra gudar. Kanske ritar de ett tempel till "Loki". Kanske utfärdar deras kung en proklamation att "Lokiism" är den ena, sanna religionen.
 • PC: erna går in i en deserter från det nu-religiösa KoL-militäret, som varnar dem för att alla som utfärdar nya vapen och rustningar nu verkar galen. Vilken spelare som än har hammaren (eller vilken som har använt den oftast) borde behöva göra en relativt enkel Willpower-kontroll för att undvika att attackera deserteren. Om hammaren är synlig för deserteren, bör han uppmana dem att aldrig använda den (eftersom effekten bara verkar sparka in när legeringen bärs / bearbetas för länge) och för att hålla någon annan från att bära den också lång. I grund och botten är det One Ring.
 • Så här löser problemet: Detta kommer att låta dig sluta med de spelare som sannolikt måste fly den där riken (om de var i det till att börja med) och ger dig en ursäkt för att fokusera alla med tillåten till en allmän region (jämna banditer med täta järnvapen skulle känna strävan att samla på KoL efter ett tag).

  Detta leder till ett lore-vänligt sätt för dem att undvika fiender med överstyrd utrustning, och det ger dig en stor tomtkrok: de måste använda sitt eget prov av legeringen (One Hammer) för att hitta en väg till antingen förstör legeringen eller gör den säker för användning och frigör KoL från påverkan av "Loki".

      
  svaret ges 18.07.2016 10:58
  4

  Ge det en halveringstid

  Efter några veckor / månader försämras det tunna järnet i vanligt järn eller till och med "lättjärn" och förlorar det fantastiska eller magiska egenskaper. Eller kanske faller ihop helt. Det kommer att vara svårt att hålla en stabil tillgång till täta järnkrigskammare för en person som är mycket mindre än en armé.

      
  svaret ges 22.07.2016 21:20
  0

  Figur ett sätt att motverka legeringen

  Det här är förmodligen en variation på IanDrashs svar , men kanske kan dina datorer hitta ett sätt att inaktivera legeringens egenskaper. Kanske upptäcker de ett ämne som gör att den specifika legeringen blir skör.

  Spelets regler kommer oundvikligen att förändras. Istället för att vara en tävling för att få ditt rike, blir det en ras att avaktivera andra rike. Hur mycket kommer att bero på hur ämnet fungerar.

  • Om ämnet måste införas före är smeden smutsat, kommer du mycket att smyga in i fiendens linjer för att gifta deras produktion.
  • Om ämnet kan appliceras direkt i det tillverkade objektet, kommer logistik in i spel. Hur applicerar du den på fiendens vapen och rustning?

  Se bara till att du inte lägger till ett annat överdrivet plottelement. Det finns flera sätt att mildra denna möjlighet.

  Anta att du kan tillämpa det på ett redan tillverkat objekt:

  • Är det flytande? Kan du bara kasta den och stänka den? Eller behöver den tillämpas noga?
  • Är det dyrt? Dyrare som skapar legeringen själv?
  • Hur lång tid tar det att faktiskt göra legeringen spröd?
  • Gör det vapen / rustningen helt oanvändbar? Eller kanske det bara liknar vanligt järn?
  • Är det giftigt?
  svaret ges 22.07.2016 19:56
  0

  Gudarna ger, och gudarna tar.

  Grunden för din plot är att två gudar gav denna legering till sina tjänare, så att de kan lyckas döda varandra.

  Den första lösningen jag föreställer är att dessa gudar inte är kloka, kanske till och med barnsliga . De gav det att se människor döda varandra, men de hittar inte denna roliga längre, och de tar bara leksakerna tillbaka. Men kanske gav de för mycket av det, och gudarna är faktiskt inte starkare än sina barn längre. Det skulle möjliggöra en stor kamp mot mänskliga versus gudar, där mänskligheten försöker bryta sig ur gudarnas ok med sina egna vapen.

  Den andra lösningen är att alla andra gudar ger samma maktnivå till sina anhängare. Då blir världen uppdelad mellan två grupper: det gudomliga folket som är välsignat med överlägsna vapen och rustningar, och de ogudaktiga som bara är grundläggande människor. Detta öppnar sig för religiösa krig, korståg och så vidare. De orättvisa har inte tillgång till sådant vapen, och är faktiskt extremt svaga - men de är inte dumma nog för att ilska den gudomliga. Den orättvisa kunde gå så långt som att skapa en enad enhet som kämpar för sin frihet.

  Den tredje lösningen är att några andra gudar hatar vad som händer. Dina karaktärer fångas i deras sömn och fördes till balansgudarens alter. Denna Gud frågar dem att lösa in sig själva genom att hitta lösningen att förstöra denna legering - och du har nu ett uppdrag som är värd för en kampanj. Kanske kan förstöringen av legeringen kräva de två gudarna som gav den till sina anhängare för att komma överens om att radera det och göra det ännu större.

  Det var inte ett misstag i din nuvarande inställning att introducera ett överdrivet plottelement. Det var en möjlighet att öppna flera stora sökmöjligheter.

      
  svaret ges 14.11.2016 15:33
  0

  Hmmm ...

  Ström har ett pris. Det här är en gudsmetall, i händerna på dödliga. Kanske börjar det att tömma hälsa, attribut (er), nivå / erfarenhet, eller magi från användaren och de närliggande i tiden. Kanske till och med att ge ett framtida plott av gudarna som beviljat det, eller det kan till och med vara ett straff eller test som skickas av dessa gudar eller hela pantheonen

  Hoppas dessa hjälp, lycka till med din värld och kampanj.

      
  svaret ges 15.11.2016 15:50
  -5

  Jag föreslår att du introducerar ett rostdjur eller en demon, vars blod är så surt, att din Gudsmetall inte klarar det.

      
  svaret ges 27.07.2016 21:09