Är det känt till vem Data hänvisade när han berättade för Borg Queen av hans senaste intima upplevelse?

26

I Star Trek: Första kontakten kommer Borg Queen på Data och frågar honom när han senast var nära och han säger hur länge det har varit för honom - är det känt för vem han hänvisade? Baserat på hur mycket tid han säger är det möjligt eller troligt att han hänvisar till Tasha Yar?

    
uppsättning Katey HW 20.09.2011 18:20

2 svar

32

UPDATE: Efter att ha kontrollerat min stjärndatum (och kanske någon kan verifiera detta) verkar det vara inte troligt att data hänvisar till Tasha Yar ...

För att börja, här är citatet från IMDB (ett fullständigt transkript kan hittas here ):

BORG QUEEN: Are you familiar with physical forms of pleasure?

DATA: If you are referring to sexuality, I am... fully functional, programmed in... multiple techniques.

BORG QUEEN: How long since you've used them?

DATA: Eight years, seven months, sixteen days, four minutes, twenty-two...

BORG QUEEN: Far too long.

Episoden "The Naked Now" är när Data och Tasha var ahem, " intim ", och det här avsnittet inträffade på / runt stjärndatum 41209.2. Detta motsvarar 17 mars 2364.

Filmen Första kontakten inträffade på / runt stjärndatum 50893.5. Detta motsvarar 23 november 2373.

Om jag drar 8 år, 7 månader och 16 dagar från datumet Första kontakten , får jag ett datum den 7 april 2365, vilket inte är samma som det datum då Data och Tasha hade relationer. Detta motsvarar ett stjärndatum på cirka 42264,4, vilket innebär att datas senaste användning av hans "multipla tekniker" var någonstans mellan episoderna " Där tystnad har leasing " (stjärndatum 42193.6) och " Elementär, Kära Data " (stjärndatum 42286.3).

Kan data ha "praktiserat" sina tekniker allt efter hans ensamma? Jag vill hellre inte spekulera, men om vi letar efter en in-univers förklaring så tyder de på att kan inte vara Tasha Yar som han hänvisar till, såvida inte han är i nekrofili. ;)

Den mest troliga förklaringen är en out-of-universe, som föreslås i en kommentar av Russell Borogove :

Most likely, the First Contact script writer, working in 1995, checked that The Naked Now aired in 1987, called that eight years, and added arbitrary month, day, etc.

Så det är troligen Tasha som Data hänvisar till (eftersom det inte finns några tecken på några andra intima möten), men manusförfattarna fick bara sina in-univers och out-of-universe datum blandas upp.

    
svaret ges 20.09.2011 18:30
4

En annan kandidat är Lt Jenna D'Sora - men det var bara 6 år före filmen (in-universetid): länk - det är också okänt om han var" intim "med henne på det sätt som impliciterades av filmen (vi ser dem bara kyssa, ganska obetydligt).

    
svaret ges 21.09.2011 05:30