Hur låg River Songs neurala relä på nätet så länge?

10

Efter den 9: e säsongens julspecial, vet vi nu hur floden har skruvmejseln.

Men hur hamnade flodens neurala relä därifrån, och hur var det online för hela tiden och väntade på att bli uppladdad?

    
uppsättning Renttutar 19.08.2016 11:00

3 svar

18

"You always knew how I was going to die" - River Song, Forest of the Dead

"The thing is, future me had all that time to think about. To think of a way to save her" - The Doctor, Forest of the Dead

Doktorn sätter nervreléet i den skruvmejseln när han gjorde det och visste att han skulle ge den till River Song innan hon gick till biblioteket.

Det neurala reläet aktiverades när hon zoppade sig i biblioteket, så det var bara "online" i några minuter medan The Doctor sprang till den centrala servern.

Också relevant:
Neurala reläer
Data Ghosts

    
svaret ges 19.08.2016 11:08
2

Jag måste säga att jag inte håller med DisturbedNeos svar. När du tittar på episoden, efter att hon sjunger själv, är doktorn handcuffed till ett rör, med ingen annan där. Med Mr. Lux distraherad av alla de människor som plötsligt återvände tror jag inte att det första han gjorde var att springa tillbaka för att se doktorn och floden.

Vidare, innan konversationen där han räknar ut vad som finns i skruvmejseln ser du att de börjar evakuera de människor som räddades. Att se som om de inte hade någon aning om att folket ens skulle bli levande tvivlar jag mycket på att de hade fartyg redo för dem att teleportera till (medgav, det är kanske ett interplanetärt teleportationsnätverk, och det är irrelevant). De skulle förmodligen behöva göra lite arbete som samordnar saker (även om jag medger att CAL kan hjälpa till nu att hon kan tänka tydligt), under vilken tid försökte Donna Lee:

DOCTOR: Any luck?

DONNA: There wasn't even anyone called Lee in the library that day. I suppose he could have had a different name out here, but, let's be honest, he wasn't real, was he?

Så, för att summera, efter River Zaps själv, behövde det hända:

  • Lux finner doktorn handcuffed och släpper ut honom (förmodligen efter att ha förklarat vad som hände med många förvirrade personer)
  • Donna försöker hitta Lee och misslyckas
  • Återgången av alla sparade personer till sina hem börjar bli organiserade

Som sagt tror jag att en del av förklaringen finns i följande citat:

DOCTOR: There's a neural relay in the communicator. Lets you send thought mail. That's it there. Those green lights. Sometimes it can hold an impression of a living consciousness for a short time after death. Like an afterimage.

ANITA: My grandfather lasted a day. Kept talking about his shoelaces.

Så, vi vet att vissa människor varar längre än andra.

Eftersom Ms. Evangelista inte var särskilt ljus, kanske var hennes mönster inte lika stark för att börja med. Om det har något att göra med det, tror jag River Song, en utvald kompanjon av doktorn, skulle vara ett mycket starkt mönster.

Dessutom var detta ett neuralt relä som doktorn själv satt i skruvmejseln. Med tanke på sin egen kunskap om psykiska fenomen, teknik, hjärnor och, ja, nästan allt, tror jag det är säkert att säga att han kanske känner till några tricks för att hålla mönstret så snabbt som möjligt, vilket kan innebära designen.

Tillsammans tror jag att dessa faktorer gjorde att flodmönstret kunde överleva.

    
svaret ges 19.08.2016 22:16
1

Jag tror inte att reläet i skruvmejseln är samma relä som i dräkten. Jag misstänker att de är olika reläer.

Den i dräkten blir stekt (eller annars upphör normalt) efter att floden dör.

Den i skruvmejseln är å andra sidan säkert på golvet utan att zap (och doktorn) nås.

Det ljudinkopplade reläet har varit med floden under en tid (jag tror inte att vi vet hur länge det var mellan dessa två händelser) och det har förmodligen haft en bra lång tid att få en solid avtryck av floden . (Förutsatt, när jag kommenterade DisturbedNeos svar, att doktorn aktiverar reläet när han skannar floden i "The Elements of River Song".)

Då behöver det bara varas från zapens ögonblick (när floden dör) till när doktorn pluggar den in i datorn, vilket, som jag angav i en kommentar om childofsoong svar, är mindre än en dag senare.

Vi vet också att reläer kan vara minst en dag (och förmodligen de flesta är inte doktorn eller floden eller har sina reläer aktiva så länge som floden kan ha) som barnsöverskådliga visningar med en citerad dialogruta.

    
svaret ges 31.08.2016 06:34