Trying för att få på en full Indian Railways tåg - några strategier?

4

Jag försökte åka till resebyrån idag för att boka en Tatkal biljett till imorgon, men fick veta att det skulle vara omöjligt att ombudet inte ens försökte titta på datorn. Jag skulle vilja ta på ett tåg från morgon och är villig att betala multiplar av det citerade biljettpriset.

Är detta till och med möjligt i Indien? Finns det webbplatser eller telefonnummer jag kan ringa för att hitta en biljett?

    
uppsättning Kevin Burke 24.04.2014 07:15

2 svar

5

När tåget är fullt, dvs att det inte går att få en tatkalbiljett är det bara ett alternativ att gå ombord på tåget, och det är allmänbiljettbiljetten . Det kan visa sig vara den värsta resande upplevelsen för dig, eftersom det tydligen finns inga gränser för antalet personer som reser i allmänhet, men det beror också på tåget och den plats du reser till. Ibland blir det bra för korta resor, men längre körtid kommer bara att lägga till elände. Allmän biljett kan köpas från stationen där du ska gå ombord på tåget.

    
svaret ges 28.04.2014 11:22
3

Om du är utländsk turist kan du använda utländsk turistkvot som reserverar ett litet antal platser på varje tåg. Denna kvot är skild från de normala kvoterna och kan vara tillgänglig även på ett tåg som är nominellt fullt.

Fångsten är att du måste vara utlänning på turistvisum för att använda kvoten, och du kan bara köpa biljetter på stora järnvägsstationer i Indien - du kan inte köpa dem online eller via en agent. Kontrollera online för att se om närmaste järnvägsstation har ett utländskt turistkontor.

    
svaret ges 19.05.2014 02:17