Varför gick The Unsullied resa till sjöss?

31

Tittar på ovanstående karta tog The Unsullied den röda vägen som verkar mycket längre än den gröna vägen. Jag läste att det var för långt (?) Att gå på land. Men samtidigt attackerade Jaime Highgarden på land (med fotsoldater) på en väg som är nästan lika lång.

När det gäller Casterly Rocks överträdelse behövde det bara ett skepp (som vi ser i avsnittet) för att öppna sina grindar.

    
uppsättning Yamcha 31.07.2017 04:43

4 svar

38

Resor till sjöss har fördelar. Dess betydligt snabbare än att gå och din armé kommer mer vilad och kan kämpa än en som har gått. Jag säger inte att den här resan skulle bli snabbare än att gå, eftersom avståndet är mycket längre, men det kanske inte är så mycket annorlunda som kartan skulle indikera.

Det är också så att King's Landing är de sju kungarikernas huvudstäder. Det finns en ganska direkt väg mellan den och Highgarden. Dragonstone ligger på en ö och har indirekta vägar till Casterly Rock - speciellt om du undviker att gå via King's Landing.

Daenerys är också den "utländska invaderaren" och kanske inte vill ställa mer vrede än nödvändigt eller bjuda in några hinder genom att marschera en armé via Harrenhal och Riverrun.

    
svaret ges 31.07.2017 06:25
9
 • Att resa genom vänliga länder är betydligt snabbare än att resa genom fientliga länder. När du reser genom vänliga länder kan du resa lätt, vila på vänlig håll och hämta avbeställningar på din destination. När du reser genom fientliga länder måste du bära dina bestämmelser med dig, bygga en befästningsläger varje natt, måste scout och alltid upprätthålla kampberedskap.

 • Fartyg reser mycket snabbare än arméer går. Inte bara är fartyg 2-4 gånger snabbare än en landarm när de flyttar, de kan också flytta upp till 24 timmar om dagen, om förhållanden tillåta (t.ex. fullmåne för god sikt).

 • Reser till fots går inte i en rak linje. Det finns naturliga och manliga hinder som tar tid att gå igenom eller runt. Till exempel rör den raka linjen i bilden i frågan genom en ganska stor sjö och korsar en flod. Det undviker också några stora vägar - vägar är nödvändiga för att flytta i full fart.

 • svaret ges 31.07.2017 10:14
  8

  De måste attackera utan att ses. De är invandrare och en del av Lannister-övertalningen för att få de kvarvarande herrarna i Westoros att gå med i hennes kamp var att visa dem att invandrare skulle komma för att plundra sina länder. Tyrion vet detta, och han vet att marschera dem genom landet ökar chanserna att ses. Tyrion vill diskreditera Cersies krav på invandrarkrigare, så han har dem att segla i haven, men det kostar dem dyrt.

      
  svaret ges 31.07.2017 06:49
  3

  I slutet av episoden påpekade Jaime att de utan sina skepp måste marschera tillbaka till Dragonstone och kan plockas bort under vägen. Jag skulle säga att de tog fartyg som ett säkrare sätt att resa.

      
  svaret ges 31.07.2017 21:43

  Läs andra frågor om taggar