Vad händer om jag mindre ångest ett objekt jag har sett - men visste inte att det var magiskt?

12

Säg att jag ser ett objekt. Jag försöker att replikera det med mindre besvär. Men jag var inte medveten om att det var ett magiskt föremål. Vad händer?

Begränsningarna definierar ett icke-magiskt objekt jag har sett. Fungerar detta då som en extremt situational Detect Magic? Skulle jag kunna upptäcka en prestidigitation eller en illusion av ett vardagligt - ändå magiskt skapat objekt på samma sätt?

Eller gäller det bara för medvetenhet om att det är magiskt? (Det som gör att ett sjuktillståndsbibliotek av föremål är föremål för omvälvning när ett objekts status avslöjas.)

    
uppsättning st33d 01.09.2015 00:08

1 svar

11

RAW

Genom en strikt läsning av RAW kan du inte använda förmågan. Detta skulle vara detsamma som att casta Hold Person på en förklädd vampyr.

Reglerna är inte tydliga på vad som händer när du spelar en stava med "fel" målet. Typiskt regleras detta som stavningen gjutas, men misslyckas med att få effekt. Alternativt kan caster enkelt höra att stavningen inte kan kastas på det målet.

Husregler

Vad ska ske är en mer intressant fråga.

Vi kan utesluta casterens medvetenhet som en faktor. Det ställer ett dåligt prejudikat för att ge karaktärer en fördel för att vara försiktigt okunnig. Dessutom, som en illusionstroll, ger det inte mycket mening för casteruppfattningen att vara en del av sin "fysik".

RAW-versionen är funktionell, men det finns ett annat alternativ: Caster skapar objektets icke-magiska komponenter, men kan inte fånga någonting av en magisk natur.

Om du till exempel kopierar en gyllene statyett av en fågel med magiskt flapping vingar, kommer du att sluta med en vardaglig, unmoving statuette.

Illusions

Illusioner är ett intressant sidofall i detta scenario. En illusion kan vara en bild av ett rättsligt föremål, och det känns som en del att du kan använda förmågan att kopiera något enkelt (som en stol) du hade sett en illusion av.

Å andra sidan kan illusioner lika enkelt omfatta fantastiska element som ligger utanför denna förmåga.

Därför är det förmodligen säkraste att bara utesluta saker som har uppfattats i illusorisk form. Antingen för att de inte är föremål, eller för att de är magiska.

    
svaret ges 01.09.2015 01:22

Läs andra frågor om taggar