Bästa knivar som inte behöver regelbunden skärpning

4

Jag letar efter en kniv som inte behöver skäras regelbundet. Kniven är för någon som har skadat handleder, och de har svårt att kontinuerligt skärpa sin kniv.

    
uppsättning Joey 11.03.2017 08:56

3 svar

7

Keramiska knivar håller sin kant "för alltid", men är sköra. Så länge de inte faller, borde de vara bra.

Jag googlade "ergonomisk keramisk kniv" och ett antal saker dyka upp.

    
svaret ges 11.03.2017 10:55
4

Om keramiska och / eller serrated knivar inte fungerar som en lösning, här är punkterna för att välja en stålkniv som behöver mindre frekvent skärpning.

En bra utgångspunkt är att välja en kniv tillverkad av ett relativt hårt (60-62 HRC) OCH högt slitstålsstål - VG-10 (inte fyndkällarklass VG-10 men: det verkar vara mycket som kan gå fel i att göra en kniv från det stålet), eller Aritsugus A-typ stål, är väl kända för att vara bra val för detta ändamål.

Nyckeln är den som till sist skärper den (kan vara en annan person, kanske en professionell) måste skärpa den ordentligt - ingen trådkanten. ingen överhettning. Intelligent val av skärpa vinklar för att matcha kniv och användare. ge användaren råd om vad man ska göra och inte gör med det.

Det är också tillrådligt att skärpa den när den är ny. Mycket få knivar har en optimal kant när de är nya.

Alternativt kan en kniv som integrerar sig väl med ett slipverktyg som tillverkats eller godkändes av samma tillverkare (Wusthof och Global erbjuder sådant) fungera - skärpningen av dessa enheter är inte idealisk men acceptabel för vissa.

    
svaret ges 16.05.2017 12:42
0

Tro inte på marknadsföringen - någon kniv kommer att tråkigt efter en viss användning.

Men ... Du behöver inte skärpa knivar varje gång! Du behöver inte raka med dina matlagningsknivar. För att äkta matlagning ska göras är det tillräckligt för att finpussa (för att fina skäreggen) med skärpstål. Titta på länk

Och bäst av allt: 3-5 streck räcker.

    
svaret ges 09.12.2017 20:48

Läs andra frågor om taggar