Var com signaler så bra i TOS som de var i Star Trek Into Darkness?

6

Jag verkar minnas personliga kommunikatörer som har olika problem som att vara utom räckhåll i TOS. Var avståndet Kirk kallade Scotty från i Star Trek Into Darkness jämförbart med kommunikationsutbudet i originalserien?

    
uppsättning Jeff 24.05.2013 03:30

3 svar

7

Inte ens nära. In Darkness verkar ha en rad och kommunikationshastighet, inte ens övervägt i Prime Universe.

  • I Prime Universe Star Trek, Original Series, var gränsen till en communicator från planetens yta till skeppet i omlopp ovanför den. Fartyg kan kommunicera mellan platser, men det var en viss fördröjning, från minuter till dagar beroende på avståndet från jorden till stjärnorhipen.

  • Även vid tidpunkten för Prime DS9 eller Voyager hade även den snabbaste kommunikationen från Delta Quadrant (30.000-40.000 ljusår) en relätid på 11 minuter varje väg. Detta var den snabbaste tekniken som var möjlig i Prime Universe för federationen. Jag kommer aldrig ihåg en realtidskommunikation från jorden till någonstans vid kanten av federationens territorium.

Strangely enough, Kirk is able to, from the EDGE of the Klingon Neutral Zone to reach Montgomery Scott who is either on Earth or in the Sol System somewhere. Assuming he is relaying this through the ship's communications array, the Klingon Neutral Zone is very close to Earth or the speed of Star Fleet communications has improved tremendously. There is insufficient information available to determine what has improved communication technology so radically from the Prime Star Trek Universe.

    
svaret ges 24.05.2013 03:42
8

Möjligheten att skicka data över "sub-space", vilket möjliggör fjärr-FTL-kommunikation, är en viktig framtidsteknik som alltid har varit en del av Star Trek. I många exempel är det uppenbart att delrumskommandon kan sträcka sig över galaxen med minimal fördröjning, förutsatt att rätt utrustning är tillgänglig. Vi ser i många episoder, särskilt i DS9, möjligheten för tecken att hålla i realtidssamtal med människor på andra sidan federationen (DS9 till jorden, till exempel enligt den här kartan ungefär samma avstånd som jorden ligger i Klingon-gränsen i linje med Qo'nos).

Det finns faktiskt två fall i de ursprungliga TOS-erafilmerna där realtidskommunikation över vad som förmodligen är en lång -visning visas. Först, i Wrath of Khan , har Kirk och Dr. Carol Marcus en något framgångsrik realtidskonversation mellan Enterprise i den allmänna närheten av jorden och Regula I ute i inlandet, även om det är fastnat av Khan besättning ombord på den kapade Reliant. Detta är enligt kartan den längsta sträckan över vilken någon realtidskommunikation visades; ca 1,5x nästa längsta avstånd (från jord till quonos) och dvärg kommunikationsavståndet från jorden till Klingon-gränsen i till mörkret . Sedan ser vi vad som verkar vara i realtidskommunikation mellan Qo'nos och Earth for Kirk och McCoy's försök, men det behövde inte vara tvåvägs (så det kanske inte har varit i realtid) och det sändes ganska mycket överallt i den kända galaxen. Annan kommunikation i dessa två filmer och andra, inklusive mellan Enterprise nära Rura Penthe och var Sulu var (som förmodligen också var nära Neutral Zone) är inte lika imponerande som andra exempel.

Det är tänkbart att Narada och Spocks ankomst till den alternativa tidslinjen också har tillkännagivit ankomsten av någon TNG-tidteknik, till exempel trans-warp materia transport, vilket också kan ha medfört nya paradigmer i under -rumskommunikation. Det är inte heller en liten mängd handvinklingar, till och med med den nödvändiga upphävandet av misstro för FTL-kommunikation i första hand. Det verkar vara en förutsättning att Kirks kommunikatör dirigerades genom Enterprise Comms array, och att det på så sätt gjorde det möjligt för Scottys Comm-signal att göra resan. Vi får emellertid ingen annan förklaring än det uppenbara; Det här är inte din pappas Star Trek.

    
svaret ges 29.05.2013 04:07
-1

Jag tror att Kirks communicator i filmen var knuten till Enterprises com-systemet. Så det är mer som en trådlös telefon i det fallet än en mobiltelefon.

    
svaret ges 24.05.2013 04:12

Läs andra frågor om taggar