In Iron Man, varför är Tony Stark lurad så länge?

43

I den första Iron Man-filmen (2008) förrådes Tony Stark av någon nära honom och det tar honom (ett påvisbart geni) flera månader för att inse det. Varför inser han inte så fort han kommer tillbaka att villkoren för hans fängelse var ovanliga (minst sagt)?

Spoilers nedan:

För det första är Obidiah Stane det värsta namnet på en skurk som vi ursprungligen bör lita på, men det är från serierna så det är förståeligt.

För det andra kommer han ihåg att vara videofilmerad för kidnappers efterfrågningsvideo men när han kommer tillbaka, nämns inte videon av någon som är nära honom (som Pepper, Rhody eller Happy) eller det nämns i något nyhetsprogram eller på YouTube eller någonting , som för någon som är känd som Tony Stark, skulle man tro att det skulle vara runt för honom att se.

För det tredje, varför sammanställer han inte tidigare att varken Pepper eller Happy hade tid att berätta för Obidiah om den miniatyriska reaktorn i hans bröstkorg? Obidiah frågar när han först kommer till LA och har körts till Stark Industries för att ge presskonferensen?

Slutligen, varför någon hos Stark Industries ger Tony huvudet på att Obidiah försökte tvinga honom ut ur styrelsen för SI? Samverkar han inte med någon annan hos företaget som han är chef för?

    
uppsättning Katey HW 07.12.2011 17:26

2 svar

43

För det mesta kan svaret relatera till enkel plot-enhet, medan en punkt slår till mig som du gör. Du nämner honom att prata med människor i hans företag, men för mig är det levande visat att Tony Stark i huvudsak är en playboy-rumpa, och inte många människor skulle vara vänliga mot honom. Kanske var ett övertagande känt, men inte i den utsträckning att försöka kidnappa honom i mitten av öknen under en demonstration var kunskap över hela världen.

Att bara vara ett mekaniskt geni betyder inte att han är ett folkgeni. I sin logiska hjärna tänkte han skurk faktiskt mot honom hela tiden skulle inte korsa sig eftersom han anser skurk som en personlig och familjevän.

    
svaret ges 07.12.2011 20:55
16

Ta bort plottanordningen i en minut, inser också att mycket av hans reaktion hade att göra med skelchock (ingen ordspyding) på vad som hände med honom. En minut dricker han scotch på baksidan av "den roliga bilen", nästa minut har han flera hål i bröstet och viskas bort till en avlägsen plats.

För att inte veta vem som svek honom, kom också ihåg att ju mer kraftfulla du blir, ju fler fiender du får. Det kunde ha varit något av ett antal personer som skulle kunna dra nytta av att ställa honom upp (till exempel med chefen för Stane International, till exempel?) Och tänka på den person som representerade om inte en farsfigur då åtminstone en äldre brorsfigur som den person som vände dig in är inte nödvändigtvis den första personen han skulle tänka på.

    
svaret ges 09.12.2011 08:53

Läs andra frågor om taggar