Vilka är tecknen på att vara homosexuella?

Betyder det att du bär en silverring på ditt högra ringfinger att du är homosexuell? Som det gör om du är artig, bokaktig och "alternativ"? För några år tillbaka, om du hade på dig sådana tillbehör, som ringar och örhängen, skulle folk peka fingret på dig för att vara queer.

Dessa dagar har beskrivningen av den typiska homo i bästa fall förändrats till tvetydig (och mindre märkt). Vi har blivit så vana vid att se Jack från Will & Grace som den vanliga homosexuella mannen, att vi glömmer allt om hans motsats, Will. Skadliga stereotyper och generaliseringar av queers från äldre dagar kvarstår fortfarande idag.

Vi homosexuella är en mångsidig och bred grupp av individer som kommer i alla former och storlekar och personligheter och kläder. När många tänker på homosexuella män, associerar de dem automatiskt med vissa stereotyper och generaliseringar, såsom feminint beteende eller en viss typ av kläder. Du bör dock veta att för varje homosexuell man som passar den formen finns det en annan som inte gör det.

Vissa tycker det är lämpligt att gå på dessa "homosexuella häxjakter" i ett försök att räkna ut någon man som vågar bära en rosa knapp ner till företagets picknick. Ska någon reduceras till sådana ytliga egenskaper? Linjerna för homosexuella / raka är för alltid suddiga nu när raka män börjar bry sig om sitt utseende. Gå förbi vilken salong som helst så ser du inte bara män i manikyrstolen utan du kommer att märka en hel rad tjänster för män. Har du inte märkt också angreppet på manliga modemaggar och skyltar? Dessa saker marknadsförs inte mot en exklusiv grupp homosexuella män. Företagen söker det växande antalet män (raka eller homosexuella) som föredrar en nära rakning framför en illaluktande "mig-en-man" rumpa. Raka män bär nu de senaste frisyrer, avancerade trådar och smycken. Min raka kusin tillbringar mer tid i köpcentret än jag!

Nu tillbaka till ringen på fingret. Numera när en person bär en ring på sitt högra ringfinger betyder det att han vill klä ut sitt utseende lite och det är det enda stället som hans favoritring passar. Dessutom kan hans enda andra alternativ ha varit det vänstra ringfingret, som (som ni vet) är reserverat för bröllopsbandet.

För många decennier sedan skulle vissa homosexuella män använda vänster och höger sida för att indikera sin sexualitet eller preferenser i sängen. Detta var tillbaka i dagarna kring Stonewall när man var homosexuell betydde en omedelbar nedslagning eller gripande. Vi hade få andra val än att använda Bat Signals för att hitta varandra. Dessa indikatorer, även om de inte längre används idag, levde på och sprids utanför homosexuella samhällen. Så småningom utvecklades de till kanske en av de galnaste stereotyperna om homosexuella män. Varje man var livrädd för att om de fick genomborrat örat på fel sida skulle de märkas som en homo.

Tack och lov har tiderna förändrats och att vara homosexuell har blivit mindre tabu. Dessa tecken på sexualitet har också gått söderut. Höger, vänstra ringar; snäva, lösa byxor; lång eller kort ram - det finns inget universellt tecken på att en person är homosexuell. Om din väns sexualitet förvirrar dig är det bästa sättet att berätta om han är gay att fråga honom.