Tips för skateboardåkare att räkna ut den bästa hållningen

När du precis börjat med skateboardåkning är ett av de första problemen du står inför att ta reda på hur du kan lägga din bästa fot framåt. I skateboardterminologin betyder det att du måste avgöra om du är en vanlig eller fånig skateboarder.

Det finns två olika sätt att stå på din skateboard. Dessa kallas stanser. Den fåniga hållningen innebär att du åker skridskor med höger fot framåt, medan den vanliga hållningen är när du åker skridskor med vänster fot framåt.

Kom bekvämt att stå på din skateboard

Det finns tre sätt att ta reda på hur du troligen kommer att känna dig bekväm att stå på ditt bräde. Prova ett av dessa tre knep:

  1. Bolltricket. Skaffa en boll och ställ den på marken framför dig. Sparka sedan. Oavsett vilken fot du sparkade den med ska vara din bakre fot på din skateboard. Du vill ha balanseringsfoten fram och sparkfoten i ryggen.
  2. Stegtricket. Gå till en trappa och gå upp den. Lägg märke till vilken fot du brukade gå upp på första steget. Oavsett vilken du väljer ska vara din bakre fot på skateboarden.
  3. Väntricket. Stå med båda fötterna nära varandra. Be sedan en vän att skjuta dig bakifrån lätt och säkert. Foten du brukade för att fånga dig själv och förhindra dig själv från att falla är den fot du ska sätta tillbaka när du står på din skateboard.

Precis som de flesta är högerhänta, är de flesta vanliga. Det är därför det kallas vanligt. Tänk på att det inte finns något rätt eller fel sätt att stå på ditt bräde. Om alla dessa knep säger att du har vanliga fötter, men du bara gillar att rida fånig, åk sedan fånig.

Gör det som känns naturligt

Vissa åkare har svårt att räkna ut om de ska åka skridskor regelbundet eller fåniga. Det kan till exempel kännas mer naturligt att kryssa och driva regelbundet, men att ollie fånig. Det här är inte så sällsynt i en situation och inte nödvändigtvis ett problem heller. Vissa människor är ambidextrous, vilket innebär att de kan använda antingen sin högra eller vänstra hand lika bra som den andra. Kanske är du densamma, men med fötterna.

Fortsätt åka skridskor oavsett hur du vill. När du väl har blivit ganska bra på skridskoåkning kommer du att vilja åka växel, vilket innebär att du kommer att vilja försöka åka motsatt från vilken hållning du normalt använder. Redan innan du blir så bra, kommer du att vilja åka fakie, till exempel, det är när du rider uppför en ramp och sedan rider tillbaka bakåt.

Standard skateboard hållning

Hur som helst kan du fortfarande vara bugged av frågan om vilken skateboardställning du vill välja som din "vanliga" hållning. Ändra det tills man så småningom känner sig bättre. Om inte, gör båda. Om inget annat kommer det att vara trevligt när du reser, eftersom du inte tröttnar ut bara ett ben.

Om du tycker att skridskoåkning med den ena hållningen är bekvämt, men att olja med den andra hållningen är bra, prova då nollie. Det finns ingen regelbok för skateboard, så du kan lära dig tricks i vilken ordning du vill.