Hur man är en professionell skateboarder

Hur blir du en professionell skateboarder? Många bra åkare har sina egna namn på brädor och skor, och har till och med delar i skate-videor. Men de är amatörer, inte proffsiga. Så vad är skillnaden mellan pro åkare och ams?

Bra fråga! Beteckningen "pro" är ganska knepig och klibbig, särskilt eftersom det kan betyda mer än en sak.

Tjäna pengar

I grund och botten är en åkare proffs när han eller hon lever av skateboard. Så om en åkare är ung, är det knepigt att kalla dem "proffs", för de är fortfarande i skolan, bor hos sina föräldrar etc. Men på en mycket grundläggande nivå är någon proffsåkare när de kan leva av av det - så verkligen, det är upp till den åkaren. Denna typ av "pro" är densamma som i alla andra typer av sport. Vanligtvis kommer den här typen av proffs att ha några sponsorer och resa runt till tävlingar och leva av de pengar som genereras av sponsorer och tävlingar (sponsorer som deras proffs gör det bra i tävlingar också, så systemet matar sig själv, så länge som pro fortsätter att göra det bra).

Det finns dock ett system bland skateboardföretag där vissa sponsorer inte kommer att kalla en åkare som de sponsrar för "pro" förrän de bestämmer sig för att vissa åkare är tillräckligt bra. Denna typ av "pro" -märkning kommer ofta med produkter med hans eller hennes namn. Med denna typ av pro-märkning kommer skateboardteam att ha ett visst antal pro-skaters och ett visst antal am-amatörer. Detta används mer för lag som reser och gör demos och filmer videor.

Hur mycket pengar tjänar proffs?

Och hur mycket får pro-skateboardåkare betalt för pro-godkännanden? Det är helt uppe i luften. Vissa killar får massor av pengar för att använda sitt namn, och andra killar - de mindre kända proffsen - kan knappast få någonting. Allt beror på hur de presterar, hur försäljningen går och hur mycket de värderas av sponsorn. Du kommer att märka vid evenemang som X Games när en åkare gör det riktigt bra och kamerorna är på honom eller henne, ibland håller de upp sina skateboards för att visa upp sponsorklistermärken - eller de ser till att vissa sponsorklistermärken på deras hjälmar alltid är sett. Det beror på att sponsorn betalar dem bra, och de vill hålla dem nöjda och se till att sponsorn får sina pengar! Det är inte så dåligt när du tänker igenom det - om ingen sponsrade de flesta av dessa killar, skulle de inte ha råd att resa och åka skridskor, och vi skulle aldrig se dem. Sponsring och godkännanden kan göra saker fula, men de öppnar också många dörrar. Det finns mycket utrymme att diskutera om detta ämne.

Pro-skaters värld är konstig. De bästa proffsen får mycket pengar, men toppen av berget är en liten plats, och även om de alla vanligtvis är vänliga (mer än i en hel del sporter), händer en del armbågar. Och ibland faller killar precis av ...