Hur ofta ska kvinnor klippa håret?

Att veta hur ofta man klipper håret har mycket att göra med dina hårmål och de kemiska processer du regelbundet lägger håret i. Den här guiden ska hjälpa dig att ställa in ditt eget frisyrschema utan att du vill dra ut håret.

Det är viktigt att veta att hår växer i genomsnitt 1/2-tums var fjärde vecka. Naturligtvis växer vissa människors hår lite snabbare än andra.

Långt hår

Om ditt hår är långt och du vill hålla det långt är det mycket viktigt att få regelbundna hårklippningar för att hålla det friskt ut. Långt hår är väldigt gammalt. Precis som allt som åldras, ju äldre ditt hår blir desto mer ömtåligt är det. Långt hår är vanligtvis mer mottagligt för brott, delade ändar och för att se ut som tunnare. Om du färgar eller markerar ditt långa hår är det ännu mer troligt att det skadas. Regelbundna hårklippningar håller håret starkt och friskt.

Långt hår ska trimmas minst var åttonde till tolv vecka. Om du märker mer brott eller delade ändar kan det skäras så ofta som var sjätte till åttonde vecka. Var specifik med din frisör när du klipper dig. Om du vill att ditt hår ska växa längre, be din stylist att klippa en halv tum eller mindre från ändarna. Om du vill att ditt hår ska vara lika långt, vill du be henne att klippa mer av ändarna.

Medellängd

Samma regler gäller i allmänhet för medellångt hår som de gör för länge. Regelbundna hårklippningar med sex till tolv veckors mellanrum är viktiga för att hålla håret friskt. Om du gillar längden på ditt hår kommer en trim var sjätte till åtta veckor att hålla ditt hår i önskad längd. Om du växer ut håret väljer du istället en trim var åtta till tolv vecka.

Kort hår

Kort hår, särskilt om du vill behålla din korta stil, måste klippas oftare för att hålla dig fräsch. Om du har kort hår vet du redan att det verkar växa ut snabbt. Kort hår bör trimmas var fjärde till åttonde vecka för att hålla din frisyr snygg.

Kemiskt bearbetat hår

Om du färgar, markerar, perm eller räcker ut håret regelbundet, kanske du märker att ditt hår behöver klippas oftare. Kemiska processer kan göra att håret går sönder, splittras eller blir torrt. Oftare hårklippningar kan hjälpa till att förhindra övertorkning och brott.

Växer ut håret

Många gör misstaget att de inte får klippa håret regelbundet när de försöker växa ut håret. Det är också en vanlig myt att regelbundna hårklippningar får ditt hår att växa snabbare. Här är sanningen: Vanliga hårklippningar får inte ditt hår att växa snabbare. Snarare förhindrar regelbundna trimmar ditt hår från att gå sönder och delade ändar som gör att ditt hår verkar växa långsammare. Den viktigaste aspekten av att växa ut ditt hår är att kommunicera med din stylist och få hårets ändar trimmade något med jämna mellanrum. Detta minimerar hårbrott och maximerar din tillväxtpotential.