När ska jag be någon att bjuda?

När är rätt tid att be någon att bjuda (eller någon formell dans)? Du vill inte fråga för tidigt eller i sista minuten. Så här berättar du när tiden är rätt.

När det gäller att be ett datum till prom eller hemkomst kan timing vara allt! Du vill naturligtvis ge ditt datum tillräckligt med tid för att förbereda dig för den stora natten. Att få en klänning, träna din baltransport, plocka upp biljetter, göra planer efter prom och alla andra lite extra roliga saker som kommer med den stora natten tar tid att planera. Så jag skulle säga att inte mer än åtta veckor och inte mindre än sex veckor före den stora natten är precis rätt tid.

Om du ber någon att bjuda med för mycket tid i förväg ... säg tre månader eller mer, riskerar du att förlora intresset för varandra (lita på mig, jag har sett detta hända). Par som bestämmer sig för att gå tillsammans som vänner kommer plötsligt att ha en förälskelse på någon annan som de hellre vill gå med. Par som har ömsesidiga krossar kommer att finna att det ena eller det andra faller av intresse (för låt oss inse det, tonåringar kan ha korta uppmärksamhetsområden när det gäller motsatt kön). En person kan till och med bestämma att barnvagnar bara inte är för dem och de inte vill gå alls (jag har sett detta hända också ... sorgligt men sant). Vanligtvis är sex till åtta veckor en trevlig tid som ger dig tillräckligt med tid att planera och tillräckligt med tid för att förbli intresserad.

Nu vid det här laget är ditt bal cirka sex månader borta. Eftersom du redan har en uppfattning om vem du vill ta, här är en tanke: varför flirter du inte lite med dem och frågar dem på ett datum just nu? Det kommer att vara ett bra sätt att testa vattnet för att se om ni verkligen kommer överens och om det finns ömsesidigt intresse för prom. Om det första dejten går bra, fråga henne om en annan. Sedan en till. På det sättet kan du bygga upp en relation med varandra innan du förbinder dig att gå till prom tillsammans. Om saker går riktigt bra kan hon till och med bli din flickvän, och då vet du att du kommer att bjuda tillsammans!

Å andra sidan, om det inte går bra på några få datum kan du gå vidare och överväga att be en annan tjej att bjuda. Du har tillräckligt med tid att söka efter andra alternativ, lära känna andra tjejer och planera vem du annars vill be om att bjuda på.

Nu när timingen är nere, kan jag föreslå lite ytterligare läsning om hur man ber den speciella personen att bjuda på? Du vill göra det minnesvärd och göra det på ett sätt som den andra personen bara inte kan vägra.