Linda Mcmahon Biografi – Tidigare WWE-verkställande och USA: s senatkandidat

Linda McMahon föddes Linda Edwards den 4 oktober 1948 i New Bern, North Carolina. När hon var 13 år träffade hon den 16-årige Vince McMahon i kyrkan. Paret gifte sig 1966, strax efter att hon tog gymnasiet. Hon gick med i sin man vid University of East Carolina och fick en BS-examen i franska och ett certifikat för att undervisa. 1970 föddes Shane McMahon och deras dotter Stephanie följde 1976. Shane gifte sig med tidigare WWE-kommentator Marissa Mazzola och Stephanie gifte sig med WWE Superstar Triple H.

Pre-wwe karriär

Efter Shanes födelse blev Linda McMahon advokatfullmäktig vid advokatbyrån Covington & Burling i Washington där hon lärde sig om immateriella rättigheter och kontraktsförhandlingar. Familjen flyttade till West Hartford där hon hjälpte med många av logistiken i Capitol Wrestling (känd som WWF) medan Vince var borta för att marknadsföra sin fars verksamhet. 1979 flyttade familjen till Massachusetts när de köpte Cape Cod Coliseum. Familjen grundade Titan Sports, Inc. 1980 och två år senare köpte Capitol Wrestling. Vid denna tid bosatte sig Linda och hennes familj i Greenwich, Connecticut.

Wwe expansion

Med köpet av Capitol Wrestling ägde familjen World Wrestling Federation (nu känd som WWE) som var den dominerande brottkampanjen i nordöstra. Vid den tidpunkten hade företaget endast 13 anställda. När Linda avgick som VD för företaget 2009 hade företaget över 500 anställda fördelade på åtta kontor i fem olika länder.

Kör för oss senaten

Efter att ha avgått som VD för WWE meddelade Linda McMahon att hon tävlade för USA: s senat som republikan i delstaten Connecticut. Hon lovade också att hon inte skulle acceptera PAC eller specialräntepengar för sin kampanj. Sittplatsen hon körde för innehades av femtids senator Chris Dodd. Efter flera kontroverser meddelade Chris Dodd att han inte skulle söka en sjätte period. Linda fortsatte att vinna nomineringen av det republikanska partiet och mötte demokraten Richard Blumenthal i parlamentsvalet.

Wwe arv: det goda och det dåliga

WWE-skivan blev en viktig del av kampanjen. På den goda sidan av storboken hade företaget gjort en enorm mängd välgörenhetsarbete. Hennes kritiker pekar dock på det faktum att hon hjälpte till att driva ett företag som sände tvivelaktigt innehåll till barn, klassificerar brottare som oberoende entreprenörer istället för anställda och har sett många av deras tidigare stjärnor dö i ung ålder.

Lindas positioner

Enligt hennes kampanjwebbplats tror hon att människor och inte regeringen skapar jobb. Hon anser att underskottsutgifterna måste ta slut och att räddningskulturen måste ta slut. Hon tycker att den verkliga hälso- och sjukvårdsreformen måste ta itu med stigande priser och hon är emot energipolitiken för handel och handel. Linda McMahon stöder konkurrens och val genom charterskolor, i motsats till lagstiftning om kortcheckar, och är pro-choice. Hon stöder också en väntetid på tre dagar så lagstiftarna har en chans att läsa de räkningar de kommer att rösta om.

Valet 2010

Under veckorna fram till valet lanserade WWE en kampanj som heter Stand Up for WWE på grund av vad Vince uppfattade som media och politiker som tog billiga bilder på sitt företag. En av de stora frågorna var frågan om människor kunde bära WWE-varor till valboden. Medan Vince och WWE vann den striden förlorade Linda så småningom kriget. Richard Blumenthal slog henne för att vinna platsen 55% till 43%.

Valet 2012

Linda McMahon stannade inte länge eftersom hon nästan omedelbart var tillbaka på den politiska arenan, den här gången för den plats som Joe Lieberman avgick från. Två år senare förlorade hon i sitt andra försök att bli en senator som representerar staten Connecticut till Chris Murphy. Otroligt nog var röstresultaten i procent 55-43 igen. Det finns flera rapporter om att hon spenderade över 90 miljoner dollar på kampanjerna för dessa två förluster.

(Källor som används inkluderar: Linda2010.com, wwe.com, The New York Times, Sex, Lies och Headlocks av Shaun Assael och Mike Mooneyham)