Hur man ser äldre ut

Jag fick nyligen ett e-postmeddelande från Jennifer, en 20-åring som klagade på att hon ofta misstas som en 12-åring. Som dansinstruktör vill hon bli mer seriös och frågade mig vad hon kan göra för att få henne att se äldre ut.

Detta är ett vanligt skönhetsdilemma. Precis som kvinnor över 40 skulle gärna misstas för att vara yngre än de är, vill kvinnor i tonåren och början av 20-talet sällan se yngre ut än de är. Roligt hur det fungerar, va? En dag när Jennifer är 50 kommer hon nog att komma ihåg med vemhet hur ung hon en gång framträdde.

Det är långt borta. Fram till dess, här är fyra tips för att se äldre ut än du är.

Ta ner den hästsvansen

I sitt e-postmeddelande till mig skrev Jennifer: "Jag bär alltid mitt hår i en hästsvans."

Cue skraplattan.

Hästsvansar är för små flickor, kvinnor i gymmet och upptagna mammor. Hästsvansar är inte för kvinnor som vill se äldre ut. Det första du kan göra om du vill se din ålder eller äldre är att förlora hästsvansen och anta en mer sofistikerad men trendig frisyr.

För Jennifer, som är en dansinstruktör, rekommenderar jag en enkel men elegant bulle som bärs i nacken. Jag bär en av dessa och har under de senaste 5 åren. De är mycket mer eleganta och mogna än en hästsvans.

Om du inte behöver längre hår föreslår jag att du skär kortare hår, vilket kan ge ditt utseende år. En klassisk eller till och med kantig pixie, en mussy lång bob, en klassisk bob eller en shag är alla bra alternativ.

Det är trendigt att anta en kortare frisyr. Få lite inspiration från hårtrender: 21 kändisar som gick från lång till lång bob.

Använd smink

Jennifer hävdade också i sin e-post till mig att hon inte bär smink.

Återigen, anteckna skraprekordet.

För att verka äldre rekommenderar jag att du använder åtminstone lite smink. Här är 3 alternativ jag rekommenderar:

  1. Spela upp läpparna. Använd en ljus läppstiftfärg som en mörkrosa eller ljusröd. Detta lägger till drama i ditt ansikte, kan vara ett signaturutseende och låter dig komma undan med så lite smink som möjligt. Om du spelar upp läpparna, håll resten av din smink lätt, men bär en touch av mascara för att balansera den övre halvan av ditt ansikte.
  2. Bär ett grundläggande utseende: mascara på krullade fransar, lite rodnad om du är blek, concealer på röda eller ojämna fläckar och en svep av färgad läppglans.
  3. Spela upp dina ögon. Ge dina ögon drama med en rökig brun och koppar palett och linje dina ögon. Lägg till drama med mascara. Håll läpparna ljusa med ett rosa läppstift eller glans.

För fler tips om sminkapplikation, se Hur man applicerar smink.

Tänk på hur du bär dig själv

Ett ord: "poise." Som dansinstruktör kan poise vara medfödd för Jennifer, men för de flesta av oss kommer det med övning. Oavsett din ålder, om du vill bli mer seriös i livet, bör du uppträda och bära dig själv. Detta innebär att du står upprätt, agerar mogen, tänker innan du pratar och är artig.

Jag hade en gång en vän som övade att tala med en lägre röst eftersom hon kände att hon inte togs på allvar som kvinna på sin arbetsplats. Jag rekommenderar inte att gå så långt, men jag märkte att övning gjorde perfekt. Hon höll fast vid sitt mål och blev en mer redo person på arbetsplatsen. Hon är nu sjuksköterska på ett stort sjukhus i Chicago.

Klä dig som en karriärkvinna

Din garderob har ledtrådar till din verkliga ålder. Om du vill se din ålder eller äldre, klä dig mer moget. Det betyder att du förlorar kortbyxorna och flip-flopsna och byter dem mot dyra mörka jeans, höga klackar, snäva små jackor, blusar. Lite som en karriärkvinna.

För skojs skull, missa inte min artikel om kvinnor vars dåliga hår och smink åldrade dem år efter i Är din frisyr och smink åldrande dig?