8 steg till din perfekta ögonmakeup

Det känns som att applicera ögonmakeup är ganska intuitivt, för det mesta. Det vill säga tills du går ut eller bara tittar på Instagram för att se hur mycket bättre du kan vara. Du kan titta på YouTube-handledning eller följa makeupartister, men det finns alltid fler insider-tricks du kan använda för att förstärka ditt ögonspel. Men innan vi går in i steg-för-steg-processen finns det några hemligheter för att se till att ögonmakeupen håller.

Dessa är: Välj en ögonskuggsfärg av god kvalitet och en ögonskugga av god kvalitet. En bra grundfärg, som Urban Decays ständigt prisade Eyeshadow Primer Potion, $ 24, kan göra eller bryta ditt utseende. Använd den som bas och din ögonskugga kommer att hålla sig genom regn, svett och till och med de tyngsta oljiga dagarna. När det gäller ögonskuggorna själva dyker alltför många knappt upp på locket eller försvinner inom några timmar. Om du undrar orsaken till prisskillnader med ögonskuggor är det här. Och om du hittar en fantastisk pigmenterad skugga du gillar, håll fast vid den. Därifrån kan du ha kul att utforska de olika färgpaletterna (och märkena) som finns tillgängliga.

Nu när du har tagit ner dina verktyg,

Steg 1: Applicera concealer

Ditt mål med detta första steg är att jämna ut hudfärgen runt dina ögon. Detta innebär att du applicerar concealer och prickar med fingertoppen eller en concealerborste på de blåaktiga, lila y-platserna runt (särskilt under) dina ögon. Om du har perfekt, icke-blåaktig hud, gratulera dig själv och gå vidare till nästa steg. Använd inte concealer under ögonen om du inte behöver det. Det är ett stort misstag som minskar djupet i ditt ansikte om du överdriver det. Om du behöver concealer, applicera tre prickar under varje öga, börja i det inre hörnet där huden tenderar att vara mörkast. Placera en annan prick under pupillen och den tredje på ytterkanten. Slutligen klappa in - gnugga inte - concealern med ringfingret.

Steg 2: Fyll dina lock

Du primerar väggar innan du målar och du primar ditt ansikte (eller åtminstone dina ögon, vissa människor hatar ansiktsfärger) innan du applicerar smink. Primer gör vad det innebär - primer - vilket gör att smink fortsätter smidigt och håller längre. Primer för ögonskugga är hemligheten att hålla din skugga på plats i timmar. Det kommer att hålla skuggan snygg genom nästan vad som helst; även om vi inte rekommenderar att du bär ögonskugga till gymmet eller sover. Låt ditt ansikte andas.

Steg 3: Den faktiska skuggan

Du behöver inte övertyga, för tillfället, om varför ögonskugga är bra. Under dagtid kanske du tycker att det är bäst att använda en grundläggande ljusskugga på locket och inget annat. En fläkt-favoritögonskugga i denna kategori är Stila's Kitten, ($ 18,) eftersom den är diskret men också flashig nog för att bara knappt ge bort det faktum att du har smink - förvänta dig massor av komplimanger.

För lite mer drama, prova en trefärgad palett och bygg från locken för att panna. Kändis makeup artist Mally Roncal säger att du vill blanda dem i varandra som en regnbåge. Börja med en ljus färg som nästan matchar ditt lock, svep den över locket och upp till pannbenet. Följ den med en mellanfärg - bara över locket. Slutligen bygg vidare på detta med en mörkare färg i vecket och blanda sedan som ditt liv beror på det.

Steg 4: markera det inre ögat

Detta steg är en före detta makeupartisthemlighet som bara blivit särskilt populär de senaste åren. Du vill använda det hela tiden när du ser resultaten. Blanda lite av din lättaste ögonskugga (vad det än är) i ögonets inre hörn. Det lyser upp dina ögon och till och med ditt ansikte betydligt. Det behövs inte ens en borste. Du kan till och med bara tappa ett finger i skuggan och sedan trycka in det i det inre hörnet där övre locket möter bottenlocket.

Steg 5: linje ögonen

Om du ska leta efter en avslappnad dagtid kan du hoppa över det här steget. Du kan också hoppa över det om du har särskilt tunna eller lätta fransar som fodret kommer att överväldiga. Men det finns något lockande med ett snyggt fodrad öga. Liners får dina ögon att springa och, om du smälter rätt, kommer det inte vara alltför uppenbart.

Du kan använda flytande liners eller en ögonpenna, men många föredrar att använda mörka ögonskuggor för att se lite mindre snyggt ut. För att göra detta, fukta en sned borste och doppa den sedan i en mörk ögonskugga. Rikta dina ögon så nära de övre fransarna som möjligt, från det inre hörnet till det yttre hörnet. Följ med fodret under ögonen. Smutsa ner raden med en bomullspinne, eftersom du inte vill ha en framträdande linje.

Steg 6: Markera din panna

Ta samma ljusa ögonskugga och tappa den på pannbenet och fokusera på din mittpanna utåt. Blanda in det genom att tappa det med fingret. Hardcore skönhetsmissbrukare vill använda en penna som Yves Saint Laurents Touche Eclat, ($ 35,) strax under och ovanför pannan, men en superljus skugga är bra i en nypa.

Steg 7: Krulla dina fransar

En ögonfranskrullare gör att även de längsta och fylligaste fransarna ser ännu bättre ut. För extra effekt kan du värma locktorn under en hårtork i några sekunder. Det kan få dina ögonfransar att se större, fylligare ut och de kommer att böja sig bättre. men var försiktig eftersom du inte vill bränna bort dina ögonfransar.

Steg 8: Applicera Mascara

Slutligen kommer ditt utseende alltid att vara bäst med en liten mascara. Placera helt enkelt staven på din mascaraborste längst ner på fransarna och vrid den fram och tillbaka medan du kör den uppåt. Följ det med ytterligare några svep av trollspöet och applicera det också på dina nedre fransar.