Ska du tipsa ägaren till en salong?

Under åratal rekommenderade kolumner och tidskrifter läsarna att inte tipsa sina stylister om individen ägde salongen. Att göra det betraktades som en enorm etikett. Men de senaste åren har den politiken börjat glida. Nu blir det allt vanligare att tipsa salongägaren.

Myten om den rika salongägaren

När du betalar hundratals dollar för en klippning och färg är det lätt att tro att ett tips är onödigt. Du kan anta att din stylist tar in pengarna, så ett tips behövs bara inte. Men myten om den rika salongägaren är just det - en myt. Även om din snitt och färg kan vara dyr, är underhålls- och overheadkostnaderna för en salong astronomiska. det är vanligt att salongägare har tusentals skulder på grund av företagskostnader.

I de flesta fall går kostnaden för en klippning och färg mot att betala för leveranser och personal. Ett tips är ett sätt att visa ditt tack och hjälpa din stylist att få honom lite vinst.

Är ett tips nödvändigt?

Ett tips krävs aldrig, men du kanske tycker att det förväntas. Om du inte tipsar kan det hända att du inte kan boka tid eller lätt stöta på någon annan. Om du tipsar kommer du att hitta att stylisten gör allt för att göra dig lycklig.

Om du är osäker på att tippa ägaren är acceptabel, ring salongreceptionisten. Hon kan berätta om ägaren accepterar tips eller inte. Vissa kommer att säga uppriktigt att tips inte accepteras, medan andra säger att tips inte förväntas men uppskattas verkligen. Om det är det senare planerar du att tippa.

Hur mycket att tipsa i salongen

Här är den förväntade tippningsfördelningen vid salonger. Och kom ihåg: ingen förväntar sig ett tips om tjänsten påpekades vara otillfredsställande.

Stylisten: Utmärkt service är vanligtvis 20 procent, bra service cirka 15 procent.

Schampopersonen: Subtrahera från huvudstylistens tips om $ 5 för personen som tvättar håret och ytterligare $ 5- $ 10 för personen som torkade det. Vissa stylister säger till mig att de tipsar sina assistenter från sina tipspengar i slutet av dagen. Du kan be din stylist om protokollet om du är förvirrad.

Ansikts-, manikyr- och sminkapplikationer: Dessa betraktas som en separat tjänst och dess protokoll är att tipsa 15-20 procent för varje tjänst separat.

Till slut säger även salongägare att hemligheten med goda affärer är att hålla dina kunder nöjda. Och om detta betyder att de inte alltid tipsar eller att de inte har råd att tipsa men de ändå vill komma till dig och till och med hänvisa sina vänner till dig, så är det värt stylistens tid på ditt hår.

Viktig läsning:

  • Behöver du verkligen den $ 200 frisyren?
  • Ska du ge en frisör till semestertips?
  • Hur man sparar på hårklippningar, hårfärg och hårprodukter
  • Skillnaden mellan en frisyr på $ 40, $ 60 och en $ 160 på Manhattan