Roliga citat av president Ronald Reagan

Ronald Reagan var USA: s 40: e president. Han var känd för sin karismatiska personlighet - trots allt var han Hollywood-skådespelare innan han gick in i politik - och humor. Läs några av de roligaste Ronald Reagan-citaten här.

Citat

"Mina amerikaner. Jag är glad att meddela att jag har undertecknat lagstiftning som förbjuder Sovjetunionen. Vi börjar bomba om fem minuter. "- skämt under en mike-kontroll före hans lördagssändning" Det är sant hårt arbete dödade aldrig någon, men jag tänker, varför ta chansen? "" Jag hoppas att ni alla är republikaner. "- talar till kirurger när han gick in i operationssalen efter ett mordförsök 1981 "Älskling, jag glömde att anka." -till hans fru, Nancy, efter att ha överlevt mordförsöket. "Jag är inte orolig för underskottet. Det är tillräckligt stort för att ta hand om sig själv. "Jag har lämnat order att väcka när som helst i händelse av nationell nödsituation - även om jag är i ett regeringsmöte." "Politik ska vara det näst äldsta yrket. Jag har insett att den liknar den första mycket. "" De nio mest skrämmande orden på engelska är: "Jag är från regeringen och jag är här för att hjälpa." "Thomas Jefferson en gång sa, "Vi borde aldrig döma en president efter hans ålder, bara efter hans verk." Och ända sedan han berättade det för mig, slutade jag oroa mig. "" Jag har bara en sak att säga till skattehöjarna: Fortsätt, gör min dag. " 1981. Han följde slutligen med två skattehöjningar, men ville inte gå längre. "Tja, jag lärde mig mycket ... Jag gick ner till (Latinamerika) för att ta reda på dem och (lära sig) deras åsikter. Du skulle bli förvånad. De är alla enskilda länder "" Jag vet inte. Jag har aldrig spelat en guvernör. ”- frågade en reporter 1966 vilken typ av guvernör han skulle vara” Fakta är dumma saker. ”- vid den republikanska nationella kongressen 1988 och försökte citera John Adams, som sa” Fakta envisa saker "" Träd orsakar mer föroreningar än bilar. "" Allt avfall på ett år från ett kärnkraftverk kan lagras under ett skrivbord. "" Det finns absolut ingen omständighet under vilken jag skulle acceptera den platsen. Även om de band mig och munkavle, skulle jag hitta ett sätt att signalera genom att vifta i öronen. "- om jag eventuellt erbjöds vice ordförandeskapet 1968" Politik är inte ett dåligt yrke. Om du lyckas finns det många belöningar. Om du skämmer bort dig själv kan du alltid skriva en bok. "" Du kan berätta mycket om en karaktärs karaktär genom att välja ut en färg eller bara ta en handfull. "-Förklara varför han tyckte om att ha en burk gelé. bönor till hands för viktiga möten "Jag vill att du ska veta att jag inte kommer att göra ålder till en fråga för denna kampanj. Jag kommer inte att utnyttja min motståndares ungdom och oerfarenhet för politiska ändamål. "- under en presidentdebatt 1984 med Walter Mondale" Där går du igen. "- Under en presidentdebatt 1984 med Walter Mondale" Staten Kalifornien har ingen näringsliv som subventionerar intellektuell nyfikenhet. "- svarar på studentprotester på universitetscampus under hans tid som Kaliforniens guvernör" Cirka 80 procent av vår luftföroreningar härrör från kolväten som släpps ut av vegetation, så låt oss inte gå överbord för att fastställa och genomdriva tuffa utsläppsstandarder från mänskliga gjort källor. "" Recession är när din granne förlorar sitt jobb. Depression är när du tappar din. Och återhämtning är när Jimmy Carter tappar sin. "" Vi försöker få arbetslösheten att öka, och jag tror att vi kommer att lyckas. "" Faktum är att Nancy aldrig hade något intresse för politik eller något annat när vi gifte oss. "" Jag har lagt märke till att alla som är för abort redan har fötts. "" Ett sätt att se till att brott inte lönar sig är att låta regeringen driva det. "" Innan jag vägrar att ta din frågor har jag ett inledande uttalande. "" Om du förklarar förlorar du. "" Jag har ibland undrat hur de tio budorden skulle ha sett ut om Moses hade kört dem genom USA. Kongressen. "" Regeringen är som en bebis. En matsmältningskanal med stor aptit i ena änden och ingen känsla av ansvar i den andra. "" Jag är rädd att jag inte kan använda en mula. Jag har flera hundra uppe på Capitol Hill. "- Att vägra en gåva av en mula" Vad vi har hittat i detta land, och kanske är vi mer medvetna om det nu, är ett problem som vi har haft, även i bästa fall. ibland, och det är de människor som sover på gallerna, de hemlösa som är hemlösa, kan du säga, genom val. "" Hur mår du, Mr. Borgmästare? Jag är glad att se dig. Hur är det i din stad? "-Hälsning Samuel Pierce, hans sekreterare för bostads- och stadsutveckling, under ett möte i Vita huset för borgmästare." Jag heter Ronald Reagan. Vad är ditt? "- presenterar sig själv efter att ha levererat en förskoleadress. Individen svarade, "Jag är din son, Mike," som Reagan svarade: "Åh, jag kände inte igen dig." "En bild är värt 1,000 XNUMX förnekelser." "Jag dricker aldrig kaffe till lunch. Jag tycker att det håller mig vaken på eftermiddagen. "" En hippie är någon som ser ut som Tarzan, går som Jane och luktar Cheetah. "" Regeringen är som en bebis. En matsmältningskanal med stor aptit i ena änden och ingen känsla av ansvar i den andra. "" Politik är precis som showbusiness. Du har en helvete av en öppning, du kuster för ett tag, du har en helvete av en avslutning. "" Vad vet en skådespelare om politik? "- kritiserar Ed Asner för att motsätta sig amerikansk utrikespolitik" Vad får honom att tänka en medelålders skådespelare, som har spelat med schimpans, kan ha en framtid i politiken? "- på Clint Eastwoods försök att bli borgmästare i Carmel." Hur kan en president inte vara en skådespelare? "- när han frågade" Hur kunde en skådespelare bli president? '