10 bästa och värsta städer att köpa en billig begagnad bil

Letar du efter de tio amerikanska storstadsområdena med de lägsta priserna på begagnade bilar? Det verkar som om Miami, Florida och Stamford, Connecticut, kommer att bli dina bästa satsningar.

Vad sägs om städerna med de högsta priserna? Du betalar högsta dollar för en begagnad bil i El Paso, Texas och Reno, Nevada.

Följande lista sammanställdes i december 2018 av CarGurus, en webbplats som grundades 2006 och som fakturerar sig som den största online-bilmarknaden i USA, baserat på månatlig unik besökartrafik. Denna lista innehåller alla återförsäljare av begagnade bilar, inklusive franchiseföretag som är anslutna till nybilsföretag och oberoende återförsäljare.

Resultaten återspeglar de genomsnittliga noteringspriserna för begagnade bilar, inte försäljningspriserna. De nämnda städerna inkluderar priser inom 50 miles från varje tunnelbanecenter, vilket betyder en radie på 50 miles från Miami centrum, till exempel. Siffrorna indikerar antalet procentenheter som varje webbplats varierar från det nationella genomsnittspriset - i december 2018, 20,096 XNUMX $ - antingen under det priset för de billigaste metroområdena eller över priset för de dyraste tunnelbanor.

Bästa städerna för att hitta billiga begagnade bilar

De tio områdena med de lägsta genomsnittliga noteringspriserna för begagnade fordon är:

 1. Miami, Florida: -11.1 procentenheter
 2. Stamford, Connecticut: -6.8 procentenheter
 3. New York, New York: -6.2 procentenheter
 4. Cleveland, Ohio: -5.9 procentenheter
 5. Orlando, Florida: -5.4 procentenheter
 6. Tampa, Florida: -5.2 procentenheter
 7. Sarasota, Florida: -4.6 procentenheter
 8. Providence, Rhode Island: -4.2 procentenheter
 9. Detroit, Michigan: -3.9 procentenheter
 10. Springfield, Massachusetts: -3.9 procentenheter

Värsta städer för att hitta billiga begagnade bilar

De tio områdena med de högsta genomsnittliga noteringspriserna för begagnade fordon är:

 1. El Paso, Texas: +12.3 procentenheter
 2. Reno, Nevada: +12.2 procentenheter
 3. Fresno, Kalifornien: +12.0 procentenheter
 4. Albuquerque, New Mexico: +10.1 procentenheter
 5. Bakersfield, Kalifornien: +8.8 procentenheter
 6. Shreveport, Louisiana: +8.4 procentenheter
 7. Jackson, Mississippi: +8.2 procentenheter
 8. Seattle, Washington: +8.0 procentenheter
 9. Knoxville, Tennessee: +8.0 procentenheter
 10. Portland, Oregon: +7.9 procentenheter

Köper bilen

Oavsett var du bor är råd för att köpa en begagnad bil likadana. Här är steg från experter på bilshopping på Edmonds som kan göra det lättare att hitta och köpa din perfekta begagnade bil:

Tänk på vad du har råd med: Om du tar ett lån för att betala för din bil bör din månatliga betalning inte vara mer än 20 procent av din hemlön, eller mindre om du har en stram budget.

Skapa en mållista: Tänk på mer än ett märke - kanske tre bilar som uppfyller dina behov och budget. För fordon under 5 år, överväga certifierade begagnade (CPO) fordon med garantier som stöds av biltillverkarna, inte återförsäljaren. Dessa bilar måste komma från franchiserade återförsäljare som säljer nya modeller av märket du funderar på (t.ex. en Chevy).

Kolla priser: Du hittar begagnade bilar i sektioner med begagnade bilar i nybilsföretag, oberoende begagnade bilpartier, återförsäljare av begagnade bilar som CarMax och webbplatser där privata säljare listar sina bilar. Privatbilar har vanligtvis det lägsta försäljningspriset.

Hitta bilar till salu i ditt område: Filtrera din sökning efter faktorer inklusive mil på bilens vägmätare, dess pris och funktioner och återförsäljarens avstånd från dig.

Kontrollera fordonets historik: Om du inte köper från en nära vän eller familjemedlem är det viktigt att få en fordonshistorikrapport. AutoCheck och Carfax är två av de mest kända källorna för fordonshistorikrapporter. Du använder vanligtvis bilens fordonsidentifieringsnummer (VIN) för att få denna information. i vissa fall behöver du bara registreringsskylten.

Kontakta säljaren: När du har hittat en bra bil, ring först säljaren för att skapa ett förhållande, verifiera information om bilen och se om den fortfarande är tillgänglig. Fråga privata säljare varför de säljer bilen och om den har mekaniska problem. Du kanske lär dig saker som inte fanns i annonsen. Om saker och ting går bra, boka en tid för en provkörning - om möjligt om dagsljus.

Testkör bilen: En provkörning är det bästa sättet att veta om det här är rätt bil för dig och att bedöma dess skick. Fråga sedan ägaren eller återförsäljaren om du kan se serviceposterna.

Låt bilen inspekteras: Om du gillar bilen, överväga att betala en mekaniker för att inspektera den innan du köper. Privatsäljare och de flesta återförsäljare kommer förmodligen att låta dig göra detta utan motstånd. Om det är en CPO-bil finns det liten anledning att ta den till en oberoende mekaniker.

Förhandla en affär: Förhandlingar behöver inte vara utdragna och traumatiska. Om du är rimlig och har en plan är chansen att du kan göra en affär snabbt och enkelt:

 • Bestäm i förväg hur mycket du är villig att spendera, men börja inte med detta nummer.
 • Gör ett öppningserbjudande som är lägre än men i ballparken för det genomsnittliga pris som du hittade i din forskning.
 • Om du och säljaren når ett pris nära det genomsnittliga betalda priset är du förmodligen i god form.

Gör pappersarbetet: Om du är hos en återförsäljare tar de dig igenom nödvändiga steg. Granska kontraktet noggrant. I de flesta stater listas fordonets kostnad, en dokumentationsavgift, eventuellt en liten avgift för ett smogcertifikat, moms och licensavgifter.

Om du köper från en enskild ägare, se till att säljaren överför titeln och registreringen ordentligt. Innan pengar byter händer, be säljaren att underteckna titeln till dig. Fråga om möjligt bilavdelningen om det finns förfallna registreringsavgifter som du ansvarar för om du köper bilen. Se till att du har en försäkring innan du kör bort den.