Stove-elementet blir varmt, men inte rött varmt. Varför?

0

Jag har ett GE-inbyggt elområde. Den främre högra (stora) brännaren slutade fungera helt. Jag bytte ut den oändliga strömbrytaren och brännaren fungerar men elementet blir inte rött varmt som de andra. Det kan knappt koka vatten.

Jag märkte att isoleringen på den översta blå ledningen var något mörk och stiv (så jag skar av kabeln och lödde spaden på ny exponerad ledning (jag kunde inte böja spadeklämmorna tillbaka och jag hade inte extra spade). Kan detta lödjobb vara varför brännaren inte blir så varm? Jag har bytt elementet med det andra och de båda kommer att bli röda heta på den fungerande vänstra sidan.

Eventuella idéer? Tack så mycket!

    
uppsättning Hairgami_Master 08.10.2017 03:14

2 svar

0

Brännaren visade kontinuitet på en voltmätare men flyttade den till olika behållare och oändliga kontroller ändrade inte någonting. Den vägrade att bli röd varm. Jag bytte ut den med en ny brännare och det fungerar bra.

Jag lämnar detta här om någon har ett liknande problem. Delbutiken berättade för mig att om elementet visade kontinuitet så betydde det att det fungerade bra. Jag sa till dem att elementet inte skulle brinna ljusrött i någon behållare på mitt sortiment när alla andra kunde flyttas och fungerade bra på alla behållare.

Jag tror att brännaren blev gammal eller kortslagen eller något som orsakade oändlig kontroll att misslyckas. När jag ersatte den oändliga kontrollen skulle brännaren fungera, men bara något. Jag gissar om jag fortsatte att använda det här elementet ett tag skulle det förstöra en oändlig kontroll.

    
svaret ges 11.10.2017 00:12
1

Olika brännare behöver olika oändliga brytare. Mina stora brännare kräver en brytare som är märkt för 8,9-11A medan de mindre brännarna kräver en lägre ström (4-7A om jag minns rätt). Om du köpte en strömbrytare avsedd för en liten brännare för att använda din stora brännare, blir det varmt men inte så varmt.

    
svaret ges 25.05.2018 19:16