How vanliga är våtrum i USA?

9

Jag har en halv bad som jag skulle vilja lägga till en dusch. Det är ganska litet; För närvarande är den minsta duschpannan jag hittat (32 "x32") för stor för att passa. Jag har övervägt att göra hela rummet till ett "vått rum" som jag sett i Europa, där hela rummet är duschen och toaletten och andra armaturer är vattentäta.

Håller återförsäljningsvärden i åtanke, är detta ett accepterat tillvägagångssätt i amerikansk badrumsdesign?

    
uppsättning morganpdx 31.01.2011 20:49

10 svar

14

Jag arbetade som entreprenör i flera år och det finns egentligen bara en regel ... Det finns alltid en köpare, om du väntar tillräckligt länge.

Som sagt, "våtrum" är inte särskilt vanliga i USA alls. I 100-talet av hem jag har arbetat med har jag bara sett 3 av dem. Mitt råd här är två gånger.

Först: Om det är värt det att du gör det och inte tänker återförsälja, kan du förlora pengar, men om det gör ditt liv mycket bättre för de år du bor där, är det förmodligen värt det.

För det andra: Om du bestämmer dig för att gå på det här sättet, gör det rätt! Se till att du tar många bilder för att visa människor, ha (och behålla) alla tillstånd och få det att se perfekt ut. Människor som skulle överväga att köpa det även om de kanske inte är bekanta med ett "våtrum" kommer att springa om det ser luddigt ut eller subpar.

    
svaret ges 31.01.2011 21:11
11

Jag tror att om du gör det rätt, och få det att se exklusivt, kan det till och med vara en säljfunktion. Som du beskrev det tänkte jag så länge det fanns glasväggar eller något skulle det troligen se ganska bra ut. Första sökningen på google hittade en bild av exakt det:

Jaghållerheltmedboxed-middagar,omdubilligtutpådetellerintegördetordentligt,kommerdetattskrämmabortmänniskor.Omnågontittarpårummetochtänker"Ok, jag måste ombygga det badrummet" då kommer de inte att vara villiga att betala lika mycket.

    
svaret ges 31.01.2011 21:31
5

Beroende på storleken på utrymmet kan det komma att vara användbart för en funktionshindrad person.

    
svaret ges 31.01.2011 21:14
2

Några tankar ..

Ta en titt på några husvagnar för att se hur dusch och toalett kan monteras i ett litet utrymme.

Nästa om du inte behöver rullstolsåtkomst kan du lägga en bar vid dörren för att stoppa vattnet som kommer ut och / eller göra golvhöjden mer än normalt för att hålla vattnet i.

Du kan få mycket mindre duschpannor, de är vanliga i Storbritannien.

Om du använder en väggmonterad toalett, så kan toaletten gå över duschen. Du kan ha ett trä "däck" du lägger över duschen när du inte använder den, det ger ett mer normalt golv att gå på.

Också överväga att använda en fickeldörr för att ge dig mer utrymme att arbeta med.

    
svaret ges 26.02.2011 15:59
1
Personligen har jag aldrig sett ett hus med en, och jag har tittat på många hus. Som sagt menar jag fortfarande att det är en ganska intressant idé.

    
svaret ges 31.01.2011 21:09
1

Jag bodde en stund i England och sjukhuset bostaden jag bodde i hade vi alla våtrum. Jag är nu tillbaka i USA och vi renoverar vårt hem och jag skulle gärna lägga till ett vått rum i huset. Jag tycker att badrummet som OP planerar att använda som ett vått rum är alldeles för liten. I London var badrummet ett större än normalt standardbad. Duschområdet var större än ett badkar och toaletten var rätt bredvid duschområdet och vi hade en dusch gardin att skilja dusch från toaletten.

När vi tog duschar blev resten av badrummet aldrig vått alls inte ens lite. Hela rumsgolvet var täckt av en vinyldel som täckte duschväggarna och hela golvet.

Jag kan inte tro att jag måste torka upp diskbänken och toaletten varje gång jag tar en dusch.

Du skulle vara bättre att inte göra det; ditt utrymme är bara för litet.

    
svaret ges 26.02.2011 03:17
0

För att svara på DIY-biten om duschar som inte passar -

De säljer dessa kit som i grunden är styrofoamavloppspannor, som du kan klippa till den storlek du vill ha, lägga ner ett vattentätt membran och kakel över. Sök efter 'styrofoam shower pan kit'.

...

När det gäller hur vanliga de är, kan jag bara komma ihåg att se en modern (inom de senaste 60 åren?) hemma med våtrum i USA, och det var mer den skala som gregmac kopplade till (och det råkade vara min pappas hus som han hade byggt).

I hans fall hade han dem byggt speciellt för tillgänglighet; de var på första våningen, där han förväntade sig att han kunde få min styvmors mamma att flytta in. Det var ett litet dopp när du kom in (inte tillräckligt för att påverka en rullstol, men tillräckligt för att hålla vatten från att komma ut) och det fanns handräcken och en inbyggd plats i duschen.

Men jag har varit i några små våtrum i Europa. Den minsta (mindre än 5'x3 '?) Var på ett hotell i Venedig, som en retrofit - när du kom in i badrummet var det en liten handfat till vänster och en liten toalett till höger (en tanklös modell, eller tanken var i väggen, jag är inte säker på hur de gör det i Italien); dörren öppnade sig och det fanns knappt utrymme att stå mellan de två. Det fanns ett gummidräneringsnät på golvet, som hela rummet var duschen. (toalettpappersrullen monterades högre upp, ut ur duschsprayen och hade ett självstängande skyddande plastlock). Du kan få några poäng för kreativitet, men jag skulle bara annonsera det som ett halvt bad och se om folk märker att det finns en uppsättning kontroller på väggen och ett duschhuvud i taket.

Jag har också sett några kreativa sänkmonteringar, där om du har en tank på toaletten, sänktes sinken precis ovanför det (men kom inte ut så långt att det kom ut förbi toaletttankens framsida) .

Andra saker att tänka på är dörrarna - jag vet inte varför amerikanska hem alltid verkar ha badrumsdörrar svänga in, men om du kan svänga, känns det mycket mer rymligt; Om du har anledningar kan du inte göra det, försök efter en fickeldörr.

Och de enda andra ställen jag har sett våtrum (andra än äldre hem, med klo-fots-badkar) är mer industriella / kommersiella - som en av de barer jag brukade åka till. Det var subtilt - det var ett högt tak med ett duschhuvud monterat nästan vidrör det och ett tecken intill det som sa "Budweiser, Skölj, Repeat". Folk som hade varit stamgäster i åratal hade inte ens märkt det. Sjukhus, som Joan nämnde, är de ganska vanliga, eller hotell med ett "handikapp tillgängligt" rum. Locker rum i gym eller skolor är en annan plats.

Och jag håller med gregmac - gå inte billigt på det, eller folk kan jämföra det med bensinstationerna.

    
svaret ges 26.02.2011 05:29
0

Från ljudet av det har du ett mycket litet rum. Om det var jag, och jag verkligen ville ha ett badrum där, skulle jag försöka komma med en slags galen lösning. Här är en idé: en rörlig panel som skyddar toaletten under en dusch, men tillåter att toaletten upptäcks och används enkelt.

Använd dusch:

391.133

Toalettanvändning (dörren glider upp):

391.133

Glidpanelen skulle vara på ett spår som rördes av en motoriserad remskiva. Här är det som skulle se ut:

391.133

Om det är korrekt utformat kan spåret vara helt dolt. Inga rörliga delar krävs annat än den motoriserade remskivan.

Du kan till och med göra en vägg av duschen i en infällbar diskbänk som vilar i duschen när den inte används, men skulle dras ut när det behövs.

Tyvärr skulle denna typ av saker ta en kompetent designer att dra av. Om du inte har mycket förtroende för din förmåga att lösa problem, skulle jag överväga andra alternativ. Som sagt tror jag det kan ske utan att vara överväldigande klibbig.

    
svaret ges 26.02.2011 09:28
0

Vi älskade att använda en våtrumsdusch i Norge vid flera lägenheter när vi funnit fördelarna. Alla hade uppvärmd kakel eller stengolv utanför duschen, så vattnet torkades väldigt snabbt (vanligtvis på mindre än 10 minuter). Dessutom såg badrumsgolvet alltid mycket rent!

    
svaret ges 16.10.2015 00:57
0

Personlig reaktion är att dessa alltid känns lite institutionella för mig - de är bara så tydligt optimerade för att snabbt slosa en hink av desinfektionsmedel över hela saken. Om inte resten av huset har en "industriell modern (eller postmodern?) Stil, skulle jag tycka att den är lite krossad.

Jag tror inte att det skulle köra värdet ner (om, som noterat, byggt och underhållet oklanderligen). Jag tror inte att det kommer att lägga till värde heller - förutom att förbättra din egen njutning av huset.

Om du tänker på de möjliga fördelarna med handikappade personer, gör mycket noga med att kontrollera ergonomi och säkerhet (glidgolv, gripskenor etc.).

    
svaret ges 16.10.2015 01:37