Extrateralt liv eller något annat

4

I Wikipedia-artikeln för filmen Apollo 18 -liknande spindelväsen presenteras ofta i filmen som "utomjordingar", men är det vad de egentligen är?

Är de utomjordingar eller kan de vara något annat?

    
uppsättning Andres F. 22.03.2013 08:45

3 svar

0

Jag tänker kanske över huvudet på vad som i slutändan är en billig skräckfilm men jag antog att de var någon typ av jordbaserad primitiv organism som kom från jorden för miljarder år sedan som sporer. Mitt antagande var något som en starkt utvecklad slimform-lavkombination som lyckades överleva och utvecklas i de vattentäta underytorna på månspolarna. Det var kanske ett underlag av fuktig svart sten som gjorde en superkoloni. Spindelbenen är faktiskt tendrils utvecklade för att hantera det hårda kalla vakuumet medan kärnorganismen stannade säker i berget. Solljus skulle få tendrilsna att dra sig tillbaka och organismen skulle bli vilande tills natten. Spindelformerna skulle skimta över ytan och leta efter friskt undervattensvatten och organiska avlagringar, eventuellt från nya kometpåverkningar för att närma kolonin eller bilda nya kolonier. Primitiv naturlig radio (som en elektrisk ål) gjorde att spindeln kunde hålla kontakten med kolonin och hjälpa den att navigera. Självklart en väldigt svår och långsam rörelse. När astronauterna kom fram var det middagstid!

    
svaret ges 11.04.2013 15:07
4

Merriam Webster definierar en utlänning som utomjordisk. Om du tittar på definitionen av extraterrestial får du:

: originating, existing, or occurring outside the earth or its atmosphere

Så vid den definitionen, om de inte är från jorden så är de främmande.

    
svaret ges 22.03.2013 13:05
2

Vad är alternativen?

  • Konstgjorda konstruktioner från jorden? Inte med 1970-talets teknik. Och om det finns dold super-avancerad teknik, var skulle det komma ifall inte utlänningar?
  • En livsform från jorden? Nej, för att inget högre liv på jorden kan överleva i ett vakuum under en betydande tid. Dessutom är hela punkten i filmen att varelserna är extremt farliga och ganska aggressiva. De skulle knappast förbli obemärkta på jorden.

Ett avlägset möjligt scenario är att varelsen var närvarande på jorden för länge sedan (men varför finns det inga fossila poster?), på något sätt torkades ut där (vad kan möjligen göra förhållandena på jorden mindre livskraftiga än månen?) men några flydde till månen (hur?) och överlevde där, oförmögen att återvända av sig själva.

    
svaret ges 22.03.2013 09:25