Vad är ursprunget till Stokers idé att vampyrernas reflektioner inte kan ses?

34

Det är en vanlig tråd i hela vampyrgenren. Enligt Bram Stoker kan du inte se en vampyrs reflektion. Var fick Stoker tanken att en vampyrs reflektion inte kan ses?

    
uppsättning Major Stackings 23.07.2013 19:14

5 svar

43

Det sägs att när man tittar på en spegel ser man på din själ. Så utan en själ (det är allmänt accepterat att vampyrer inte har själar), det finns ingen reflektion. Speglar brukade också vara gjorda med silver (inte helt självklart, för whoa, dyrt, men det användes med det andra reflekterande materialet). Silver sägs vara oförskämd och är dålig-nyheter för undead (vampyrer ingår) så det skulle troligen ha lagt till hela "spegel + ingen själ = bra sätt att vampyrer" sak.

Speglar sägs också avvärja det onda och eftersom vampyrer ofta är förknippade med en brist på själ (därför onda av vidskepliga personer) som också kan ha något att göra med det.

Om jag också minns rätt, blev det inte möjligt att se en vampyrs reflektion populär av Bram Stokers Dracula. Så det tog håll och bam! Vampyrer utan reflektion = vanligt tema i vampyrgenren.

    
svaret ges 23.07.2013 19:31
6

I Doctor Who -serien 5 avsnitt Vampyrerna i Venedig , ja, det finns en förklaring. I doktorns egna ord:

You're using a perception filter. It doesn't change your features, but manipulates the brainwaves of the person looking at you. But seeing one of you for the first time in, say, a mirror, the brain doesn't know what to fill the gap with, so leaves it blank ... hence no reflection.

Det här är förstås det som man kan kalla en "sciency-whiency" förklaring, för att matcha science fiction-genren, av vad som vanligtvis är ett fenomen som finns i fantasi litteratur. Det är emellertid vad du bad om: en förklaring till varför vampyrernas reflektioner inte kan ses, åtminstone i ett verk av SF / F.

    
svaret ges 05.03.2016 21:49
2

Jag blev ombedd att kopiera mitt svar från mytologi.

In a nutshell: While it's still probable that Bram Stoker did not think of the "no reflection" feature, it's considered his invention.

Möjlig teori:

Tidigare var speglar gjorda av silver, och i själva verket betraktas Balkan varulver som en typ av en vampyr, så ... om du lägger till 2 + 2 får du 4. Det är ganska möjligt att den moderna myten är en kombination av silver- och själreflektionsteorierna.

En fullständig detaljerad förklaring och referenser finns i det fullständiga svaret på mytologi .

    
svaret ges 19.07.2016 14:31
0

Det kan finnas flera skäl till att en vampyrs reflektion inte ska visas. Att ha ingen själ är en teori, men i en annan teori är det helt enkelt en anpassning som gör det lättare att smyga upp offer. Oavsett orsaken är det inte säkert att vederbörande reflekterar vampyren.

    
svaret ges 05.03.2016 19:51
0

De andra svaren är oftast sanna eller delar av sanningen.

När en person dog och kom tillbaka från att bli begravd (på grund av att de inte var döda) ansågs det att de var "besatta" eller deras själ "skadad". Vänster ensam skulle de så småningom bli helvetehundar / demonhundar, varför de är associerade med varulv.

Silver betraktas som renande och "ren" substans. Jag kommer inte ihåg ursprunget till varför detta är, men det kan ha att göra med att det är ett effektivt rengöringsmedel i verkligheten.

Att vampyrer och varulvar är "korrumperade / orena" och speglar gjordes av silver och var källor till rening, skulle en skadad själ inte reflektera. Det är också varför Silver arbetar med att döda varulver, det avvisar och sprider varulvets korrupta själ.

Med andra ord. Speglarna återspeglar sanning och Vampyrer har ingen själ eller är onda, så sanningen är att den person som är vampyren inte är verkligen där, så skulle inte återspeglas ELLER skulle återspeglas som monstrous.

Stokers vampyr reflekterade inte och blev populär så de flesta källor glömde att inte alla vampyrer reflekterar inte när de använde Stokers berättelse som en källa.

    
svaret ges 20.07.2016 07:09