Varifrån kommer raden "Berätta inte Harry" härrör från?

1

Jag kommer ihåg när den ursprungliga Spider-Man-filmen slog teatrar (den med Toby Maguire), linjen "Do not tell Harry" talades mycket. När det först talades, minns jag människor som gav den känslan / det lilla skrattet, som det var något de hade väntat på att höra. Jag kommer emellertid inte ihåg att det används i serierna eller på 90-talet.

Så var den här linjen dras från serierna eller tv-serierna? Eller var det något gjort bara för filmen i ett försök att skapa nostalgi?

    
uppsättning Robert 05.01.2015 14:08

2 svar

6

Linjen talades i den första Spider-man-filmen med Tobey Maguire. Det var när Peter hände att springa över Mary Jane på gatorna i New York City efter att hon sprang ut ur jobbet som en servitris som ropades av sin chef.

Hon berättade för Peter "berätta inte för Harry" för att hon skämdes över att inte omedelbart lyckas som skådespelerska. Hon säger även att hon är rädd för att Harry ska få reda på att hon är en servitris skulle göra henne ovärdig att vara sin flickvän, med så många ord.

Det svåra skratten kom i den scenen efter att Peter säger "Varför kommer jag inte och tar lunch någon kväll?" De skrattade båda på sin flub, men var överens om att det skulle vara trevligt att se varandra igen.

När de går, vänder hon sig till Peter och påminner honom, "Berätta inte Harry!" och fortsätter att skratta på Peter för att vara den dork hon alltid älskade.

Det fanns ingen nostalgi implicerad i scenen. Det var aldrig tänkt som en hänvisning till någonting i serierna. Mary Jane och Harry hade aldrig någon annan relation än vänner. Reaktionen mellan de två tecknen var till Peters olycka.

Denna milt humoristiska scen var den troliga källan till publikens nöje / skratt.

    
svaret ges 05.01.2015 14:25
-3

Lol, nr. Den här linjen är från Norman Osborne a.k.a Green Goblin, när han äntligen accepterar nederlag efter att han av misstag visat sig med sin svängare.

    
svaret ges 17.03.2017 15:20