Vår marinering med socker förbättrar körsbärstomater sylt?

2

Jag försöker göra en körsbärstomater sylt. Alla recept kräver att tomaten marinerar med socker för en natt, och jag kan inte bestämma om det bara är tradition eller om det kan ha en verklig positiv påverkan. Jag är rädd att det kan fyllas om det inte finns tillräckligt med socker ...

Vad skulle vara den positiva effekten av marinering med socker?

    
uppsättning Skippy le Grand Gourou 12.12.2018 19:21

1 svar

4

Det kan vara ett par skäl till det här:

  • Genom att lämna tomaterna i socker kan de macerera, vilket bryter ner cellväggarna och drar vatten från frukten, vilket gör dem mycket mjukare.

  • Om ditt recept kräver pektin kan sockret vara för gelning. Pektin behöver socker för att gälla ordentligt, och macerationen introducerar förmodligen mer socker i fruktens inre än vad det normalt skulle ha.

  • Om kostbegränsningar förbjuder tillsats av socker, kan det förmodligen bli utelämnat. Om du lämnar ut det skulle jag föreslå att du ersätter den med ett sötningsmedel utan socker och ett förtjockningsmedel förutom pektin (eller inget socker som behövs pektin).

    Men om du konserverar det här och lagrar det länge, skulle jag inte rekommendera att ändra receptet. Byte av recept som har utformats för konservering och förvaring kan leda till felaktigt pH i produkten och utvecklingen av botulism när det åldras.

        
    svaret ges 12.12.2018 19:42