How kan jag fixa ljudnivån i mitt hem?

13

När någon går över mig i våra två nivåer hem låter det som en flock elefanter stampar igenom. Finns det något sätt att fixa det här?

    
uppsättning Liz 07.01.2012 22:41

1 svar

13

Det finns två principer för ljudisolering som faktiskt fungerar: Isolering och absorption. Tricket är att hitta rätt sätt att genomföra dem. Var försiktig med allt som inte följer dessa två principer.

Absorptionsprincipen är hur akustiska takplattor och mattor fungerar: De absorberar ljudet när de passerar genom materialet, eller de håller ljudet från att göra det till mellanmaterialet (ditt husets golv och ram) i det första plats.

Isolationsprincipen fokuserar på urkoppling materialen så att ljudet inte kan överföras genom dem och förstärks. Det motsvarar gummifötter på apparater eller gummerade motorfästen.

Observera att gips är en dålig absorberare. Det är en reflektor och kan också vara en förstärkare. Högtalare arbetar genom att vibrerar en stor platt yta; på samma sätt som dina barn vibrerar golvet ovanför vilket vibrerar husets ram och den stora plana ytan på gipset under taket ... vilket förstärker ljudet.

Om du vill fokusera på absorption, skulle några idéer innebära att du lägger matta ner på övervåningen (eller tjockare vadderar), eventuellt fästa gobelänger eller akustisk kakel till taket nere och hängande draperier nere så att ljudet inte färdas genom hela huset. Om du har trägolv skulle jag börja med att sätta ner mattor och löpare på trappan och korridorerna ... det kommer att vara det bästa för pengarna och hjälper till att skydda golven från personer som går ovanför. Detta är också det minst påträngande sättet att ljudisolera ditt hem.

Isolering innebär en strukturell ombyggnad. Du skulle behöva riva ut gipset av taket på golvet nedan och sätt tillbaka det med ett urkopplingssystem som i allmänhet innehåller akustisk tätning och gummibrickor för att hålla gipset från att kommunicera ljudet från träramen som den är fastsatt på. Det här är uppenbarligen dyrt ... men när det är klart kommer det att ge en bra lösning. Om du går ut, gör du också golvet ovanför, men det är en stor röra som innebär att du rinner upp golvet, och det är nog inte värt det.

Lösningar som kan ge en bit av en tillfällig fix men som normalt inte löser problemet är att fylla hålen mellan golv med isolering. En tjockare matta skulle vara en bättre åtgärd, eftersom du med isolering fortfarande har ramen för huset som överför ljudet till gipset. Att isolera i håligheten motsvarar att du lägger en kudde i en bastrumma. Det är fortfarande högt, bara lite dämpat. Isolering är dock giltig om du skulle ha kopplat bort taket från balkarna först.

    
svaret ges 09.01.2012 01:36